Dupa Palatul Parlamentului, unde Manuela GOLESCU a primit distinctia Mihai EMINESCU, a urmat un spectacol extraordinar cu actrita Manuela GOLESCU si maestrul Eusebiu STEFANESCU, cu participarea grupul BREVIS CVARTET, la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti, duminica, 13 ianuarie 2013, ora 19.30.
Amfition a fost Arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului, care a avut aceasta initiativa remarcabila, onorand astfel valorile culturii nationale. Organizatorul a fost Ariepiscopia Argesului si Muscelului.
Actrita Manuela GOLESCU si maestrul Eusebiu STEFANESCU sunt recitatori de marca si au oferit publicului o expresie de excelenta din creatia eminesciana in toata spendoarea sa, insotita de glasurile ingeresti ale membrilor grupului BREVIS CVARTET.
Evenimentul a facut parte dintr-o serie de manifestari artistice, la care a participat si Fundatia GOLESCU, care a inceput cu vernisajul Salonului National "Mihai Eminescu", pe 9 ianuarie 2013 la Palatul Parlamentului, Sala de expozitii "C-tin Brancusi". Publicul se va bucura pana la sfarsitul lunii sa viziteze o interesanta expozitie de medalii, plachete, insigne, grafica, pictura, carte veche si alte materiale dedicate poetului national.
Actrita Manuela Golescu, ca in fiecare an, a sustinut un Recital eminescian si a primit distinctia Mihai Eminescu din partea Gruparii Colectionarilor, a Societatii Numismatice Romane, in persoana d-lui Mihai Costin. Placheta a fost realizata de dl. G. Maritanu.
Dupa recitalul de la Teatrul Alexandu Davila din Pitesti, Manuela Golescu a fost invitata de Academia Romana sa sustina un Recital la vernisajul expozitiei dedicate poetului Mihai Eminescu, marti, 15 ianuarie.
Manuela Golescu, presedinta Fundatiei GOLESCU, ne-a spus: "Sunt onorata sa aduc un omagiu culturii romane autentice, cu atat mai mult cu cat Fundatia GOLESCU, pe care o cunduc, promoveaza de 15 ani valorile autentice ale artei, culturii si spiritualitatii romanesti in Romania si in lume. Toate evenimentele ce vor avea loc in perioada 2012-2013 vor fi dedicate aniversarii a 15 ani de existenta a Fundatiei GOLESCU. Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului si ii rog sa ne ajute in continuare!"
www.facebook.com/Manuela.Golescu/fundatiagolescu