Cautare

3724 de rezultate pentru "mihai eminescu" (8.77 secunde)
Cu ocazia zilelor Eminescu a fost puzderie de manifestari in oras si chiar in judet.
La editia estivala a "Zilelor Eminescu " din acest an au venit deja de ieri invitatii si, conform programului manifestarilor, vor rezista pina in ziua de 18 iunie.
Regele Mihai, la 90 de ani:
A murit Mihai Stanescu, marele artist si caricaturist roman interzis de Ceausescu Mihai Stanescu, unul dintre cei mai mari caricaturisti romani si cel mai incomod artist plastic din anii regimului comunist, s-a stins din viata noaptea trecuta dupa o indelungata suferinta.
Teren de fotbal de 200.000 de euro, in satul lui Eminescu Autoritatile isi bat joc, pur si simplu, de banii publici, stransi din taxe si impozite.
In conditiile de relativa liberalizare culturala din anii 1960, un caz aparte l-a constituit dezbaterea din 1965 privind realizarea statuii lui Mihai Eminescu, care avea insa ca miza renuntarea la realismul socialist in favoarea abordarilor moderne.
Mihai Maxim, directorul Institutului Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul si director al Centrulului de Studii Turce al Universitatii din Bucuresti, impreuna cu scriitorul Ali Narcin din Istanbul, traducatorul recent al lui Eminescu in limba turca, au prezentat comunicarea "Visul lui Osman Gazi la Eminescu, poetul national al romanilor." In timp ce imaginea "poetului nepereche" era reflectata pe un ecran, istoricul roman a prezentat in limba turca personalitatea lui Eminescu, sursele istorice de care marele poet s-a folosit in documentarea sa asupra "visului lui Osman", citit in 1881 la Junimea, a exemplificat cu cateva versuri in romana, dupa care scriitorul Ali Narcin a dat citire versiunii turce integrale a cunoscutei parti introductive din "Scrisoarea a III-a".
In copilarie a frecventat Cercul de Teatru al Casei Pionierilor din Botosani, condus de actorul Stelian Preda de la Teatrul Mihai Eminescu din localitate ; ... Editura Eminescu, 1981) - Aventurile lui Mototol-Rostogol la prima lui iesire din ocol (roman in prozoversuri pentru copii; ... Editura Eminescu, 1984) - Partea omului (versuri;
MIHAI EMINESCU. ... Coordonatorul editorial si moral al tuturor - deci un fel de redactor sef - este Mihai Eminescu. ... Mihai Eminescu, I.L. ... De pilda, una dintre porunci a fost formulata de autorul primului proiect de tara, Mihai Viteazu:
Intre lucrarile care au fost donate se afla portrete ale lui Stefan cel Mare, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis, George Cosbuc si George Toparceanu.
Eminescu, Bucuresti, 1980; ... Eminescu, Bucuresti, 1983; ... Eminescu, Bucuresti, 1985; ... Eminescu, Bucuresti, 1989; Artisti, ateliere, galerii (eseuri, cronici, interviuri), Ed. Karta Graphic, Ploiesti, 2009, editia I;
37 "Mihai Eminescu") a fost desemnat de organizatori cel mai bun portar. ... 37 "Mihai Eminescu" ... 37 "Mihai Eminescu"
Maxima din titlu este concluzia primei scrisori prin care Mihai Eminescu i-a marturisit dragostea Veronicai Micle, pe care o cunoscuse cu 7 ani in urma. Pe 4 august 1879, Veronica Micle a ramas vaduva, iar intre 5 si 11 august 1879 Mihai Eminescu a scris randurile de mai jos:
Aceasta zi din ianuarie a fost aleasa ca Zi a Culturii Nationale, intrucat reprezinta data nasterii poetului national al romanilor, Mihai Eminescu. ... Florian Mihailescu, Otilia Anastase, caricaturistul spaniol cotat foarte bine, Nestor Damaso del Pino, care a executat doua lucrari, Nichita Stanescu si Mihai Eminescu.
• ' Mihai Gotiu: ... "Miron Mitrea m-a surprins placut" • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu: ... "Timisoara a declansat mobilizarea pentru Basescu" • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu: ... • "Politica romaneasca a fost scoasa din Agora" • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu:
Desi este extrem de ocupat in aceasta perioada cu desfasurarea celei de a 15 a editii a conceptului concurs Slabeste sigur si natural pe care o organizeaza si o coordoneaza, specialistul in fitness Mihai Dragomir a gasit timp si pentru a raspunde in exclusivitate pentru www.estiri.ro.
Bancnotele noi, ale leului denominat, prezinta aceleasi portrete aflate pe actualii bani si, in linii generale, fondul color folosit in prezent cu exceptia hirtiei de 500 de lei, care va prezenta portretul lui Mihai Eminescu "Am avut in vedere pastrarea actualei structuri de cupiuri.
Datorita inregistrarilor din Fonoteca Radio Romania, realizate in perioada 1989-2004, avem privilegiul de a-l asculta interpretand versurile marilor poeti Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Ion Barbu, Gherasim Luca, Nicolae Labis, Stefan Aug.
Eminescu - Aleksandr3mbr. ... - Fulga Malina Lorelei este clasa a XII-a la liceul Mihai Eminescu, Calarasi si se doreste a fi viitoare studenta la Universitatea Nationala de Arte. ... Membrii acestei noi comunitati artistice sunt absolventi ai liceelor Barbu Stirbei si Mihai Eminescu.
Cele trei Uniri ale romanilor Mihai Viteazul a realizat in 1600 unirea tuturor romanilor sub o singura autoritate Mihai Viteazul a trecut muntii Carpati la 4/14 octombrie 1599, in fruntea primului corp al armatei sale, prin zona Buzau - Brasov.
google-analytics.com