Prezenta la Iasi la Teiul lui Eminescu din Parcul Copou, Elena Basescu, candidatul independent la Parlamentul European nu a stiut sa spuna care este data de nastere a poetulu national Mihai Eminescu.
Elena Basescu a fost duminica la Iasi in campanie electorala pentru Parlamentul European. Intalnirea cu alegatorii si simpatizantii a fost programata pentru ora 16.00 in Parcul Copou la Teiul lui Eminescu, insa Eba si-a facut aparitia dupa o intarziere de o ora si jumatate.
Ea a fost asteptata in soare de aproximativ 30 de tineri voluntari la care s-au alaturat si ieseni curiosi sa vada cum arata fiica presedintelui Traian Basescu. Eba a ales Teiul lui Eminescu pentru se intalni cu alegatorii pentru ca reprezinta un simbol pentru Iasi.
Intrebata care este data nasterii a poetului Mihai Eminsescu, Elena Basescu a fost pusa in situatia de a recunoaste ca nu stia raspunsul.
"Draga mea, te rog frumos sa ma crezi ca nu am venit la o lectie de istorie sau la o emisiune concurs, da? Sunt printre alegatorii mei intr-un parc si nu am venit la o emisiune", a raspuns Elena Basescu.
Aceasta lacuna se adauga altor gafe, balbe, greseli de fond sau de exprimare facute de Eba: legalizarea marijuanei ca drog usor, "scaun electric" pentru o persoana cu handicap, finala "Euro-Clic" in loc de Euro-League, "succesuri", "Emil Boc editeaza fraze" etc. Cea mai recenta inovatie lingvistica a Elenei Basescu este cea din emisiunea lui Ion Cristoiu, Zig Zag, de la Antena 3, difuzata duminica: Eba a zis "karmatica", termen pe care l-a folosit ca adjectiv de la karma - fatalitate, destin.
Si, vorba cantecului celor din trupa Antract: "Fa, esti frumoasa, dar esti proasta/ Proasta dracului!".