Cautare

280 de rezultate pentru "lascu floarea" (4.39 secunde)
Pentru ca grupul Martifer sa ia o decizie favorabila in ceea ce priveste investitia, autoritatile trebuie sa asigure o productie suficienta de rapita si de floarea soarelui in regiunea judetului si sa garantaze o productie medie anuala.
In ceea ce priveste sectorul vegetal, sprijinul direct al statului va fi in valoare totala de 1.376,6 miliarde de lei si va fi acordat pentru productia de grau, secara, sfecla-de-zahar, orez, in, canepa pentru fibra, legume de sera sau de camp, struguri nobili pentru vinuri, hamei, floarea-soarelui, mazare, fasole, naut, linte, bob si lupin dulce.
Totodata, au mai fost exportate si cereale, cum ar fi semintele de floarea-soarelui in valoare de 57,8 milioane de euro, soia - de 52,7 milioane de euro, porumb si legume proaspete - in valoare de 48 de milioane de euro.
Produsele cele mai solicitate pe piata externa au fost porumbul, uleiul de floarea-soarelui si animalele vii. In acelasi timp, importurile au totalizat 113,3 milioane de euro, nivel cu 12% mai mic fata de anul trecut.
Inceperea unei astfel de afaceri necesita, in primul rand, imprejmuirea locului cu o plasa speciala, crearea unor straturi cu vegetatie pe minimum 1.600 mp si a unei suprafete de 500 mp cu hrana suplimentara (culturi cu morcov, floarea-soarelui si trifoi), precum si amenajarea unor alei in jurul acestor straturi.
Pe de alta parte, importurile s-au redus de peste zece ori la porumb si de mai mult de cinci ori la grau. De asemenea, s-au micsorat exporturile la animale vii, ulei de floarea-soarelui, vin.
In ceea ce priveste situatia in care se regaseste restul culturilor, in speta floarea-soarelui si porumbul, oficialul din Agricultura a declarat ca nu sunt probleme deosebite.
Romania a exportat, in primele cinci luni, animale vii in valoare de 37,1 milioane euro, ulei de floarea soarelui si soia (24,7 milioane euro) si porumb (20,4 milioane euro).
La export, marfurile cele mai solicitate au fost semintele si uleiurile de floarea-soarelui - 84,3 milioane de euro, porumbul - 35,4 milioane de euro, orzul - 30,2 milioane de euro, graul si meslinul - 24,1 milioane de euro, precum si vinul - 16,5 milioane de euro.
Materia prima va fi asigurata de productia obtinuta de pe o suprafata de circa 15.000 de hectare cultivata cu rapita, soia si floarea-soarelui.
Pana in prezent, majoritatea producatorilor agricoli de pe raza judetului Constanta prefera sa asigure doar culturile cu risc mai mare de distrugere, cum ar fi rapita, floarea-soarelui, graul si orzul, lasand culturile mai rezistente neasigurate.
"Sprijinul consta in acordarea sumei de 7.000 de lei vechi pe litrul de motorina, pentru infiintarea culturilor de porumb pentru boabe, floarea-soarelui, in pentru ulei, rapita, plante de nutret, precum si a culturilor de soia, cartofi si legume de camp care nu beneficiaza de sprijin financiar acordat producatorilor din sectorul vegetal conform OUG nr.
"Daca apele se retrag in urmatoarele doua saptamani, terenul se poate discui si semana cu culturi de primavara (porumb, floarea-soarelui, mazare, soia, in de ulei, in de fuior).
La acestea se adauga culturile ecologice certificate de soia, floarea-soarelui, plante textile, plante medicinale si aromatice, legumele, pomii, arbustii fructiferi si capsuni.
"Avem procente mai mari de 100%, la culturile de mazare boabe - 101%, productia de cultivare a cartofilor timpurii a crescut, ajungand la procentul de 123%, tot mai mult de 100% inregistram si la floarea, soarelui - 118%", a precizat Stere Economu.
Tot din datele furnizate de Directia Agricola pentru Dezvoltare Rurala, lucrarile de intretinere realizate la culturile de porumb, floarea-soarelui, soia au fost facute in timp real, astfel incat la aceasta data procentul realizat este 100 %.
griu de toamna si primavara, secara si triticale - 470 lei/ha, orz, orzoaica de toamna si primavara - 430 lei/ha, rapita de toamna si primavara - 470 lei/ha, porumb boabe - 500 lei/ha, floarea-soarelui - 450 lei/ha, soia - 550 lei/ha, sfecla de zahar - 750 lei/ha, legume - 1960 lei/ha si plante furajere - 560 lei/ha.
S-a constatat astfel ca in perioada iulie-septembrie 2005, SC Proximo Market SRL, cu sediul in Constanta, a efectuat livrari de cereale (floarea-soarelui, ovaz, rapita si orzoaica) in valoare totala de 1.878.435,71 RON.
Multi dintre agricultori s-au reorientat spre culturile de rapita si floarea-soarelui, care asigura un profit mai mare". Producatorii spera ca pretul de piata al graului sa creasca, pentru a-si scoate macar o parte din investitii.
Cel mai mult de cistigat au avut producatorii de floarea-soarelui, cultura la care s-a obtinut o productie medie de 1.407 kg/ha.
google-analytics.com