Cautare

280 de rezultate pentru "lascu floarea" (2.84 secunde)
grau, secarã ºi triticale - 940 lei/ha, orz, orzoaicã - 850 lei/ha, ovãz - 820 lei/ha, rapiþã - 750 lei/ha, porumb boabe - 1.100 lei/ha, floarea soarelui - 740 lei/ha, soia - 1.050 lei/ha, sfeclã de zahãr - 1.800 lei/ha, mazãre boabe - 1200 lei/ha, muºtar - 600 lei/ha, legume de camp - 20.000 lei/ha, cartof - 10.100 lei/ha, plante furajere - 1.000 lei/ha, plante medicinale - 800 lei/ha.
Primul caz descoperit de Garda Financiara se refera la activitatea SC Leonermark SRL din Poarta Alba, o firma fantoma care a efectuat mai multe achizitii de fier beton, porumb si ulei de floarea soarelui din Bulgaria, produse pe care le vindea apoi catre alte doua firme fantoma, SC Scu Pin Clean SRL si SC Nic Com Trans SRL, detinute de aceeasi persoana care controla si societatea importatoare.
Indiferent ca vorbim despre culturile de porumb, grau, sfecla de zahar, leguminoase, oleaginoase sau floarea soarelui, toate au inregistrat productii semnificative.
Folosea drept materii prime porumbul, sroturi de porumb si de floarea-soarelui. Foarte interesant este ca toate produsele obtinute erau de natura biologica, explica interlocutorul nostru, adica "se obtineau prin fermentatie, cu ajutorul unor bacterii specifice".
Acum asteptam raspunsul, insa eu sper ca si judetul Constanta sa fie declarat calamitat, deoarece mai mult de 80% din floarea soarelui este uscata", a declarat, pentru "Replica" de Constanta, Boris Parpala (foto), directorul DADR Constanta.
Lucrarile solului pe terenul arabil cu panta mai mare de 12% se efectueaza de-a lungul curbelor de nivel, iar floarea-soarelui nu se cultiva pe aceeasi parcela mai mult de doi ani.
Din cei 14.000 de agricultori din Botosani, opt au investit in cultura eco si sunt acreditati ca fermieri ecologi pentru grau si floarea-soarelui.
Ei isi platesc intretinerea, dar nu se stie ce va fi in viitorul apropiat", a spus Floarea Teica, administratoarea Asociatiei nr.
La eveniment nu vor participa colegi de-ai jurnalistei, in schimb va fi toata floarea conducerii UNPR, in frunte cu Gabriel Oprea, despre care se spune ca va fi chiar nasul cuplului, informatie neconfirmata, insa.
Partea buna pentru agricultura este ca, pe o asemenea vreme, se pot recolta porumbul si floarea-soarelui in conditii bune. Exista si o parte proasta a lucrurilor:
"Orzul va merge si el la export, probabil ca se va exporta in continuare ulei si srot de floarea-soarelui.
Pentru anul viitor, fermierul isi propune sa mai cultive floarea soarelui, soia, porumb si plante furajere. La fel de nemultumit este si Mihai Stredie, spunand ca inca nu a incasat subventia promisa de Guvern.
Floarea lui preferata: laleaua. El asculta Hard-rock si formatia lui preferata este AC/DC. Bijuteriile lui preferate sunt diamantele. Dintre scriitori, ii prefera pe Caragiale si Umberto Eco.
"Ne-au spus sa facem pe fiecare scara tabele cu proprietarii, ca acestia sa-si dea consimtamantul pentru incheierea contractelor individuale, urmand sa se stabileasca si modul de plata. Zilele acestea, cei de la Termoficare vor face inventarul instalatiilor", a spus Floarea Teica.
In acest an specialistii se asteapta ca recolta de cereale a Romaniei sa creasca in medie cu 10%-15%, avansul urmand a fi sustinut de grau, porumb si floarea-soarelui.
La porumb si la floarea-soarelui lucrurile merg, in general, bine, doar seceta creeaza o stare de disconfort si un dezavantaj pentru pregatirea terenului pentru insamantari", a declarat pentru Agerpres seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis, Tiberiu Lelescu.
autoturisme, transformatoare, motoare electrice, parti de motoare electrice, generatoare electrice, hartie pentru plotter, piele, blana si accesorii pentru confectionarea de geci si veste, elemente pentru ladite din lemn, ulei brut de floarea-soarelui etc.", a precizat directorul DRAOV Craiova, Mircea Dan Matei.
O sa scot rapita la primavara si-o sa pun porumb si floarea soarelui. care sunt mai putin pretentioase la umiditate.
De la Tulcea achizitionam srotul de floarea-soarelui, din judetul Calarasi - grau si porumb ecologic, iar din Alba Iulia aducem carbonatul de calciu.
Judetul are circa 180.000 de hectare cultivate cu cereale paioase (grau, orz si orzoaica), 80.000 de hectare cultivate cu porumb, aproximativ 42.000 de hectare de floarea-soarelui si 8.000 de hectare de rapita.
google-analytics.com