Cautare

280 de rezultate pentru "lascu floarea" (5.86 secunde)
Pe de alta parte, specialistii spun ca recolta de porumb, rapita si floarea-soarelui se prezinta bine datorita precipitatiilor care au cazut in ultima perioada.
Printre cei interesati se numara un investitor francez care intentioneaza sa construiasca o unitate de biodisel pe baza de rapita si floarea soarelui, de asemenea au depus cereri firmele Europipe Industry, Unic Tur Pass SRL, Regalo Min SRL, Expert Rossad SRL, Imperial Star, Ibersa SA (aceasta exprimandu-si intentia de a infiinta o fabrica de vopseluri).
În Dolj, 122.000 ha de teren cultivat cu grâu, rapita, floarea-soarelui, orzoaica de toamna si porumb au fost afectate de seceta în diferite grade.
rapita, floarea-soarelui si porumb. El se utilizeaza la motoarele diesel, reducand cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon si cu 98% pe cele de sulf.
Combustibilul biodiesel este produs din resurse regenerabile precum rapita, floarea-soarelui si porumb. El se utilizeaza la motoarele diesel. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon si cu 98% pe cele de sulf.(D.E.)
Cele mai întinse culturi sunt cele de grâu, porumb, orz si floarea-soarelui, în timp ce în domeniul industrial mentionam industria alimentara, textila si constructiile.
Biodieselul este produs din ulei de rapita sau, mai nou, din ulei de floarea-soarelui, tinand cont de faptul ca aproape intreaga cantitate de ulei de rapita este exportata.
In afara de rapita, soia si floarea-soarelui, biomasa se mai poate obtine si din resturi vegetale, cum ar fi paiele si cocenii, resturi care in prezent sunt deloc sau insuficient valorificate.
Acolo unde odinioara localnicii cultivau grau, porumb si floarea soarelui, se inalta acum ansambluri rezidentiale moderne ce urmeaza a fi ocupate de cei care parasesc Bucurestiul pentru aerul curat si spatiul verde din Corbeanca, Sabareni, Otopeni, Balotesti sau Buftea, sustin specialistii citati de compania de PR, DMI Internatioanl.
Un alt record negativ al ultimilor 17 ani a fost stabilit in acest an de recolta de floarea-soarelui, care a totalizat aproape 519.000 de tone, de trei ori mai putin decat anul trecut, cand productia a fost de 1,5 milioane de tone.
In urma actiunilor s-a dispus masura indisponibilizarii in favoarea statului a 270.890 kilograme de floarea-soarelui, 124.370 kilograme de grau si 30.280 kilograme bare de fier beton.
Comisarii Garzii Financiare au constatat ca, in perioada august- decembrie 2007, firma a achizitionat 7.094,53 tone de floarea soarelui in valoare de 6.331.083 lei, pe baza de borderouri, de la persoane fizice fictive si pentru care nu a prezentat nici un document legal de provenienta.
rapita, porumb, floarea-soarelui, in etc., toate avand un mare potential energetic. Prin urmare acest fenomen va duce la diminuarea suprafetelor agricole cu destinatia pentru alimentatie si furaje.
Pentru cultivatorii de sfecla este prevazuta o subventie de 97 de euro la hectar, din fonduri UE si de la buget, de care beneficiaza si agricultorii care lucreaza alte culturi (grau, porumb, floarea-soarelui etc.).
Romania ocupa una dintre ultimele pozitii in UE si in cazul recoltei de floarea soarelui, cu o productie estimata in 2008 la 1,2 t/ha.
Incepand cu productia de rosii si terminand cu cea de floarea-soarelui, localitatea se lauda cu foarte multi cetateni care detin certificat de producator.
Ea a adaugat ca suprafata lucrata ecologic este estimata in acest an la 200.000-210.000 de hectare, iar printre produseele ecologice realizate sunt cereale, oleaginoase, plante tehnice, ulei de floarea-soarelui si soia, produse procesate din lapte, miere.
Mai bine cultiv rapita sau floarea-soarelui la anul, dar acum sar peste grâu", a spus un producator din Dolj. Multi fermieri stau cu grâul în magazii, în asteptarea unor majorari de preturi.
Procentul de calamitare se situeaza intre 40 si 100%, cele mai afectate culturi fiind porumbul (4.453 ha) si floarea-soarelui (5.945 ha).
Vechile obiceiuri nu bat cu agricultura moderna Procentul de calamitare al culturilor din judet se situeaza undeva intre 40 si 100%, cele mai afectate culturi fiind porumbul (4.453 ha) si floarea-soarelui (5.945 ha).
google-analytics.com