Cautare

965 de rezultate pentru "despagubiri animale" (2.96 secunde)
Sute de crescatori de animale au protestat ieri în fata sediilor principalilor procesatori din tara, nemultumiti de diferentele mari dintre pretul de achizitie al laptelui si pretul final platit de consumatori.
Programul de protectie prin asigurare cuprinde bunurile, raspunderea civila si, optional, se poate extinde si pentru accidente cu implicatii asupra integritatii corporale, bunuri casabile, bani-valori, animale de companie.
Cei mai importanti parteneri in acest domeniu sunt Austria si Ungaria, dar nu excludem posibilitatea de a imbunatati comertul bilateral cu Romania in special cu animale vii, produse procesate si cereale', a precizat Jarc.
Sute de crescatori de animale au protestat ieri în fata sediilor principalilor procesatori din tara, nemultumiti de diferentele mari dintre pretul de achizitie al laptelui si pretul final platit de consumatori.
In privinta subventiilor alocate in sector, crescatorii de oi vor sa fie mentinut ajutorul de 45 lei pe cap de animal, dar acest lucru depinde de numarul total de animale declarate eligibile pentru plata dupa finalizarea controlului efectuat de ANARZ (Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie).
Actiunile din programul national strategic de supraveghere si control al bolilor la animale asigura statusul de sanatate al intregului efectiv de animale din Romania, cu impact asupra sanatatii publice.
"Cele 1.794 de cereri corespund la 8.163 de animale", a declarat Cocosila Veronica, sefa Serviciului examinari cereri din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj.
Actiunea vizeaza targurile de animale, pietele agroalimentare, complexele alimentare, magazinele si unitatile care receptioneaza, depoziteaza, prelucreaza, transporta si comercializeaza produse alimentare, inclusiv brutarii, patiserii, cofetarii si unitati de ambalare a vopselei pentru oua.
Beneficiarii sprijinului pot fi crescatorii de animale, membri ai unor asociatii de crescatori de ovine sau caprine, ale caror efective sunt inscrise in controlul oficial al productiei si care au parcurs sau parcurg o forma de pregatire profesionala in domeniul cresterii animalelor.
"Conform regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ in Registrul National al Exploatatiilor (RNE) pentru toate exploatatiile si efectivele de animale pentru care s-a solicitat sprijin, atat pentru bovine, cat si pentru ovine/caprine.
Pentru foarte multi dintre noi, lamele sunt animale care pot fi admirate doar la gradinile zoologice, insa, de putin timp, acestea pot fi crescute si in grajdurile fermierilor romani.
Din fericire, in incaperea distrusa de foc nu erau animale. ... La vremea respectiva cazul a atras atentia, deoarece au existat suspiciuni ca incendiul ar fi fost o inscenare, pentru ca proprietarul fermei sa incaseze sumele provenite din asigurarea lotului de animale.
Acesta a precizat ca, potrivit legislatiei in vigoarea, statul poate acorda sprijin pentru incurajarea producerii si comercializarii produselor agricole de calitate, furnizarea de asistenta tehnica in sectorul agricol, remedierea daunelor provocate de catastrofe naturale sau evenimente exceptionale, compensarea producatorilor agricoli pentru pierderile cauzate de conditii climatice nefavorabile sau combaterea bolilor la animale si plante.
(...) Speciile susceptibile sunt toate animalele biongulate - bovine, bubaline, ovine, caprine, porcine domestice sau salbatice, raspandirea exploziva a virusului facand din aceasta cea mai periculoasa boala a animalelor, in principal din cauza impactului economic major datorat pierderilor cauzate de moartea animalelor, reducerea productiilor animaliere si nu in ultimul rand din cauza blocarii comertului cu animale si produse si subproduse de origine animala", precizeaza ANSVSA.
Se vor trimite animale de un an, vitele in dezvoltare, al caror pret de export este aproximativ 1.000 de euro", a spus Zoltan Haller, vicepresedintele Asociatiei Crescatorilor de Vaci "Baltata Romaneasca" din Brasov, citat de Mediafax.
Important este ca in luna octombrie a anului 2013, exportul romanesc de produse alimentare si animale vii se radica la suma de 1644,2 milioane de lei, iar un an mai tarziu, adica octombrie 2014, exportul era de 1646,8 milioane de lei.
Experimentul realizat de un grup de cercetatori americani a aratat care ar putea fi solutia alegerii unei parole electronice greu de ghicit, variantele care trebuie eliminate din start fiind zilele de nastere, numele de animale si propozitiile.
ZIUA PAMÂNTULUI, celebrata de Google printr-un Doodle special Google marcheaza Ziua Pamantului prin intermediul unor logouri speciale care afiseaza animale din diverse colturi ale lumii:
Pe de o parte exista cei care se autointituleaza "iubitori de animale" si care sunt impotriva eutanasierii cainilor fara stapan, iar pe de alta parte sunt cei care vor exterminarea totala a acestor animale.
Cartea Junglei imbina perfect actiunea live cu animale si medii CGI veridice, folosind tehnologie de ultima generatie si tehnici de redare a povestii revolutionare, pentru a-i imersa pe spectatori intr-o lume fermecatoare si luxurianta.
google-analytics.com