Pensionarii pot beneficia de o reducere de 3% daca isi fac o asigurare de locuinta la BCR Asigurari. Casa Promo este o asigurare pentru pagubele suferite de cladirea asigurata, cat si pentru obiectele din casa ori ale persoanelor carora asiguratul le-a provocat prejudicii.
Prin incheierea unei asigurari de locuinte, clientul isi poate acoperi cheltuielile necesare repararii bunurilor in cazul producerii riscurilor asigurate, cheltuielile suplimentare efectuate pentru inchirierea unui spatiu de locuit daca cel asigurat devine impropriu locuirii, precum si cheltuieli pentru repararea prejudiciilor produse unor terte persoane. Programul de protectie prin asigurare cuprinde bunurile, raspunderea civila si, optional, se poate extinde si pentru accidente cu implicatii asupra integritatii corporale, bunuri casabile, bani-valori, animale de companie. La categoria "Bunuri" sunt incluse cladiri cu destinatie locativa, inclusiv anexele care nu sunt legate de acestea (garaj, piscina, magazie etc.) si continutul aflat in locul asigurat (mobilier, covoare, carti, echipamente electrice/electronice, obiecte casnice, instrumente muzicale, imbracaminte, incaltaminte, unelte etc.).
Riscurile prevazute de asigurare pentru bunuri cuprind fenomenele naturale, incendii, explozii, vandalism, inghetarea apei in conducte sau rezervoare, inundare provenind de la apartamentele vecine sau ca urmare a avariilor accidentale produse instalatiilor/refularea apei de canalizare, a furtului si a fenomenelor electrice. Raspunderea civila protejeaza asiguratul sau persoanele care locuiesc in mod statornic cu acesta impotriva faptelor savarsite atat din culpa proprie, cat si impotriva stricaciunilor cauzate de lucruri sau animale aflate in paza juridica a acestora. In cazul in care asiguratul este proprietar, este protejat si contra ruinei edificiului, cauzata de viciile de constructie sau de lipsa de intretinere. Prima de asigurare este stabilita in functie de planul de acoperire agreat si scala de reduceri specifica fiecarui client. Astfel, potrivit www.ghiseulbancar.ro, pentru o cladire in valoare de 50.000 de euro, al carei continut este estimat la 5.000 de euro si la care se adauga o protectie de raspundere civila de 1.000 de euro, prima de asigurare este 80 de euro, iar pentru asigurarea unei locuinte de 200.000 de euro, care cuprinde bunuri de 20.000 de euro si o raspundere civila de 1.000 de euro, prima de asigurare este 260 de euro. Prima poate fi achitata in rate semestriale sau trimestriale. BCR Asigurari acorda un termen de gratie pentru plata ratelor de 15 zile calendaristice.