Una dintre cele mai populare si iubite povesti universale ale copilariei din ultimele decenii, Cartea Junglei, are parte acum de o noua ecranizare live-action marca Disney, intr-o adaptare dinamica si impresionanta, menita sa emotioneze.
Cartea Junglei imbina perfect actiunea live cu animale si medii CGI veridice, folosind tehnologie de ultima generatie si tehnici de redare a povestii revolutionare, pentru a-i imersa pe spectatori intr-o lume fermecatoare si luxurianta. Cartea Junglei este un film epic de aventura care spune povestea puiului de om Mowgli, crescut, in mijlocul junglei, de lupoaica Raksha, prieten la catarama cu simpaticul urs Baloo si precauta pantera neagra Bagheera. Insa micutul e amenintat de fiorosul tigru Shere Khan, care nu are incredere in oameni, asa ca pleaca in cautarea familiei sale, infruntand pericole la tot pasul.
Filmul The Jungle Book / Cartea Junglei este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 15 aprilie 2016, fiind distribuit in format 3D (subtitrat ssi dublat), IMAX 3D si 4DX 3D (subtitrat). Filmul va fi disponibil in cinematografe, in avanpremiera, incepand cu 14 aprilie 2016.

Pe urmele marelui Walt

Bazat pe clasica poveste a lui Rudyard Kipling, filmul produs de Disney urmareste, potrivit regizorului Jon Favreau, sa redea calitatile mitice ale textului, dar intr-o tonalitate cinematografica intensa.
Am lasat loc si pentru ce ne aduceam aminte din filmul anului 1967 si am decis sa mentinem cateva aspecte fermecatoare ale clasicei productii Disney.
Producatorii noii pelicule au recurs la tehnologia de ultima ora pentru a impacheta povestea intr-un mod contemporan si imersiv, folosind inclusiv imagini reale cu animale pe care artistii implicati in proiect le-au stilizat.
Cartea Junglei este o poveste universala cu care oricine poate empatiza, crede producatorul Brigham Taylor. Walt Disney a redat-o folosind animatie traditionala, dar noi acum avem tehnologia necesara sa dam viata acestor personaje, sa le facem reale si sa punem un pusti in acest mediu si sa facem totul sa para extrem de veridic, mai spune producatorul.

O cautare plina de emotie

In noua pelicula Disney, peste povestea initiala se suprapune tehnologia 3D menita sa atinga si sa emotioneze generatia de astazi. Fiecare poveste are nevoie de umanitate, emotie si personaje, dar si de umor, toate combinate astfel incat sa nu tradeze finalul. Sunt in film momente in care te intrebi ce se va intampla cu acest pusti, explica regizorul Jon Favreau.
Aventura lui Mowgli e cu atat mai contemporana, cu cat ii dau glas mari actori de Hollywood, printre care Bill Murray (Baloo), Ben Kingsley (Bagheera), Idris Elba (Shere Khan), Lupita Nyong'o (Raksha), Scarlett Johansson (Kaa). Revelatia noii adaptari este, cu siguranta, Neel Sethi, care joaca rolul lui Mowgli. Pustiul, in varsta de 12 ani, a fost selectat din mii de candidati, dupa o cautare in intreaga lume a actorului potrivit pentru rol.

Povestea

Filmul The Jungle Book / Cartea Junglei este bazat pe povestile legendare ale lui Rudyard Kipling (scrise de autor la inceputul anilor 1890 in casa lui din Vermont) si inspirat de animatia clasica de la Disney. Regizat de Jon Favreau (Chef, Iron Man, Elf), filmul reprezinta o noua aventura extraordinara live-action despre Mowgli (jucat de nou-venitul actor Neel Sethi), un pui de om care a fost crescut de o familie de lupi.
Insa Mowgli isi da seama ca nu mai este binevenit in jungla cand fiorosul tigru Shere Khan (vocea lui Idris Elba), care poarta cicatricile facute de Om, promite sa elimine ceea ce el vede drept o amenintare. Fortat sa-si abandoneze singura casa pe care a cunoscut-o vreodata, Mowgli porneste intr-o calatorie captivanta de descoperire a sinelui, sub indrumarea panterei devenita mentor Bagheera (vocea lui Ben Kingsley) si a ursului nonconformist Baloo (vocea lui Bill Murray). Pe parcurs, Mowgli intalneste creaturi ale junglei care nu au chiar cele mai bune intentii, printre care Kaa (vocea lui Scarlett Johannsson), un piton cu o voce seducatoare si o privire care il hipnotizeaza pe micul om, si Regele Louie (vocea lui Christopher Walken), care incearca sa-l convinga pe Mowgli sa dezvaluie secretul inselatoarei si mortalei flori rosii: focul.
Distributia de exceptie ii include si pe Lupita Nyong'o (vocea neinfricatei si protectoarei lupoaice Raksha) si pe Giancarlo Esposito (vocea lui Akela, masculul alfa al haitei de lupi).
Trailere:
https://www.youtube.com/watch?v=kM60HeUzLMI
https://www.youtube.com/watch?v=0slib4KTTn8