Experimentul realizat de un grup de cercetatori americani a aratat care ar putea fi solutia alegerii unei parole electronice greu de ghicit, variantele care trebuie eliminate din start fiind zilele de nastere, numele de animale si propozitiile.
Greselile de gramatica sau de scriere se afla la baza alegerii reusite a unei parole greu de identificat, potrivit rezultatului unui experiment realizat de specialistii Universitatii Carnegie Mellon, din Statele Unite, scrie Mediafax.
Cercetand sistemele actuale de spart parole, Ashwini Rao si colegii lui de la universitate au descoperit ca atunci cand oamenii au fost rugati sa aleaga parole mai lungi, acestea au fost mai usor de ghicit.
Cele mai ineficiente idei pentru o parola sunt cele care contin nume de animale, ziua si locul nasterii si cele formate din propozitii.
Potrivit lucrarii, greselile gramaticale pot face o mare diferenta, din moment ce hackerii sunt constant in cautare de parole corecte din punct de vedere gramatical. Astfel, greselile de scriere sau de gramatica pot pacali multe dintre aceste atacuri cibernetice