Liderul PNL Mures, Eugen Nicolaescu (foto), a declarat ca Biroul Permanent Judetean al filialei a decis sa solicite conducerii Aliantei D.A. luarea de masuri impotriva organizatiei judetene PD, pentru nerespectarea protocolului Aliantei. Divergentele dintre PNL si PD se acutizeaza in teritoriu, dupa ce saptamana trecuta liberalii din Alba i-au acuzat pe democrati ca au incalcat Protocolul, iar presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, nici nu vrea sa discute cu colegii de alianta.
"Termenul pe care il acordam este de o saptamana. BPJ Mures a convocat Delegatia Permanenta a PNL Mures pentru 8 aprilie si, in functie de rezultatul primit de la CNC al Aliantei, Delegatia Permanenta este abilitata sa ia orice decizie statutara pentru a pune ordine in relatiile dintre PNL si PD la nivelul judetului Mures. Aceasta poate insemna inclusiv ruperea protocolului de Alianta", a afirmat Nico-laescu.
Potrivit acestuia, liberalii mureseni sunt nemultumiti de conduita noii conduceri interimare a PD Mures, "care numai colaborare nu se mai numeste", cer conducerii Aliantei PNL-PD sa analizeze activitatea organizatiei judetene PD si sa ia masuri impotriva acesteia.
Liderul liberal a precizat ca, daca Consiliul Aliantei nu va media aceasta problema si nu va lua o decizie in termen de o saptamana, Delegatia Permanenta a PNL Mures ar putea lua decizia de rupere a protocolului de Alianta.
In acelasi timp, Nicolaescu a precizat ca "relatia de colaborare cu PD Mures s-a deteriorat in ultima vreme" (facand referire la inlocuirea conducerii filialei cu echipa primarului Targu Muresului, Dorin Florea - n.r.) si a apreciat ca la nivelul judetului Mures situatia prezenta este de "nefunctionare totala a Aliantei".

PNL acuza racolarea membrilor sai

Deputatul liberal a constatat ca PD Mures, cu o conducere interimara, duce o "lupta surda, dar in acelasi timp agresiva, de racolare a membrilor PNL". El a dat in acest sens exemplul lui Adi Matei, vicepresedinte al organizatiei PNL Tarnaveni, care a devenit, in urma cu o saptamana, vicepresedinte al organizatiei PD. "Darabont Ladislau, fost presedinte PNL Voivodeni, astazi il gasiti seful Pietei Armatei Targu Mures. Doamna Valeria Antonie, fosta vicepresedinta a organizatiei de femei judetene a PNL, este acum presedinta organizatiei judetene a PD Mures. Domnisoara Roxana Antonie, fost presedinte Club Studentesc Liberal PNL este acum presedinte la Clubul Studentesc PD", a adaugat liderul PNL Mures.

Primarul Florea, inamicul numarul unu

Liderul PNL Mures a adaugat ca Dorin Florea, presedintele interimar al PD Mures, este un "tra-seist politic, un incapabil de a lucra in echipa, un racolator de membri PNL". Este "un om care, din pacate, a dus Alianta PNL-PD catre o alianta PNL-PSD, pe care noi o refuzam", a precizat Nicolaescu.
In replica, presedintele interimar al PD Mures, Dorin Florea, a afirmat ca el apartine "unei categorii care doreste sa faca politica consistenta si de durata" si a respins toate acuzatiile care i s-au adus.
"Declaratiile lui Nicolaescu nu ma surprind, fiind tipice unui om care nu are nici macar o legatura cu judetul Mures. Au venit cu mine cei care au un coeficient de inteligenta peste medie, restul au ramas cu Nicolaescu", a spus Florea.

Liberalii oradeni s-au saturat

Delegatia Permanenta a PNL Bihor a decis ieri sa renunte la alianta cu filiala locala a PD, confirmand in unanimitate o decizie anterioara a Biroului Permanent Judetean al organizatiei. Liderul judetean al PNL, deputatul Cornel Popa, declarase ca "PNL Bihor s-a saturat sa fie umilit de PD". Popa a amintit ca la constituirea CJ Bihor si la cea a Consiliului Local al municipiului Oradea, reprezentantii PD au sustinut candidatii PSD si UDMR la posturile de vicepresedinte, respectiv viceprimar si ca, din 2004, PD Bihor ar fi sabotat actiunile Aliantei.