Cautare

177 de rezultate pentru "ardeal" (3.86 secunde)
Eminescu a fost de fapt un om puternic, de o luciditate exceptionala, bine ancorat in realitatea sociala si mai ales politica a vremurilor zbuciumate in care a trait, un militant activ pentru drepturile romanilor din Ardeal si pentru unitatea nationala, un ziarist de exceptie, un vizionar, un reformator.
Ungaria si ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetateni ai Statului Roman, actioneaza uniti pentru ca aceasta sa fie ultima mare sarbatoare romaneasca in Ardeal si pentru pregatirea argumentelor credibile care sa stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care spera sa-l obtina in anul 2014.
Partidul Conservator (PC) va lansa joi, la Targu Mures, "Statutul romanilor din Ardeal", un document care "apara drepturile romanilor din zonele in care sunt minoritari".
Udemeristii considera ofensatoare dorinta PSD de a exclude UDMR de la actul de guvernare si sunt convinsi ca social-democratii recurg la astfel de gesturi politice pentru a pune mana pe cat mai multe institutii deconcentrate din Ardeal.
Deputatul UDMR, Lakatos Péter, considera ca motivele furnizate de reprezentantii PSD care nu au fost de acord ca Uniunea sa guverneze alaturi de alianta PDL-PSD sunt superficiale si ca ascund de fapt dorinta de a confisca functiile pe care le are UDMR in Ardeal.
Lista neagra a "lasilor" care au tradat interesul national in Ardeal Pe internet a inceput sa circule o lista neagra a parlamentarilor PDL/UNPR, din Ardeal, care nu au votat motiunea impotriva UMF Targu Mures. ... Iata lista neagra a parlamentarilor din Ardeal care nu au votat motiunea:
In plus, aceeasi cerere este solicitata si in cazul in care Romania nu va acorda autonomia personala pentru maghiarii din Ardeal.
"Daca nu ma consultati in legatura cu numirile pe mine sa nu mai contati!" ar fi spus Iliescu la un moment dat.Liderul PSD Mircea Geoana a incercat sa-l tempereze pe Iliescu spunand ca Gusa nu va intra in partid ci va lucra exclusiv pentru el in calitate de consilier.Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca partidul nu are nevoie de "mercenari" si "strainasi" precum Cozmin Gusa si s-a intrebat retoric daca nu cumva PSD a devenit un partid "de handicapati" daca a ajuns sa-l mandateze pe fostul lider PIN sa reorganizeze filialele din Ardeal."Gusa eu cred ca e un factor perturbator un element strain de acest partid.
"Ca domnul Tataru a castigat acolo, desi a fost tinta celor mai murdare atacuri din presa centrala din ultimii ani e inca un semn ca in Ardeal si Maramures metodele domnului Pinalti nu vor tine, alegerile se pierd sau se castiga in Ardeal.
"Noi traim pentru Ardeal si trebuie sa luptam pentru Ardeal", spunea, Marko Bela. ... autonomie pentru maghiari, si mai apoi pentru Ardeal.
Transalpina, soseaua cea mai spectaculoasa din Romania este aproape gata - GALERIE FOTO, VIDEO Transalpina, soseaua care face legatura dintre Oltenia si Ardeal, este aproape gata.
Sunt stranepotul unui roman din Ardeal, nepotul unui preot ce m-a invatat sa cred in Dumnezeu Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, pe Arena Nationala, unde si-a lansat candidatura la Presedintia Romaniei, ca este stranepotul unui roman din Ardeal, care in 1917 a cerut cetatenie si a luptat pentru Marea Unire, precum si nepotul unui preot care l-a invatat sa creada in Dumnezeu.
Interesant este ca puterea armata a Regatului Ungariei medievale a stat, spune istoricul Vasile Parvan in lucrarea Studii de istorie medie si moderna, in puterea militara a micilor cnezi romani din Ardeal.
“Am cutreierat intregul Ardeal si, oriunde am fost, am predat umbrela UDMR care de 15 ani ne ocroteste si va trebui sa ne ocroteasca multi ani de-acum incolo.
In acest sens, 35 de reprezentanti din opt judete din Ardeal au semnat, la Oradea, documentul intitulat „Ardealul – ... Reprezentantii judetelor din nord-vestul tarii au stabilit patru proiecte de dezvoltare considerate prioritare pentru Ardeal:
Vicepresedintele PD, Cezar Preda, a declarat ieri, intr-un comunicat de presa, ca PD are o conducere dezechilibrata, sase dintre cei 10 vicepresedinti fiind din Ardeal, iar trei din Bucuresti.
Cele mai multe nemultumiri sunt in randul membrilor PD, partid ai carui lideri, cum ar fi Emil Boc si Vasile Blaga, provin din Ardeal, au precizat sursele citate.
PRINTUL CHARLES se plimba prin Ardeal si il intalneste pe Gheo care cosea si dorind sa intre in vorba zice : ... Un pictor in Ardeal doreste sa picteze ceva autentic.
"La noi in Ardeal palinca se incearca, asa cum se incearca si femeile!", a glumit Florin. O sticla mare de palinca, la 500 grame, costa 35 RON, iar un toi costa 10 RON, in timp ce o sticla mica e la pretul de 5 RON.
Primele fiinte umane pe aceasta planeta au fost in (Ardeal) Transilvania! ... Dar in Ardeal si in Moldova se spune is, care e forma prescurtata de la sint.
google-analytics.com