INFOBRASOV.NET: DIKTATUL DE LA BRUXELLES VA FI IN ANUL 2014 ?! (1)

In anul 2013, romanii se pregatesc sa sarbatoreasca 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la infaptuirea Romaniei Mari. Ungaria si ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetateni ai Statului Roman, actioneaza uniti pentru ca aceasta sa fie ultima mare sarbatoare romaneasca in Ardeal si pentru pregatirea argumentelor credibile care sa stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care spera sa-l obtina in anul 2014. Marea majoritate a ungurilor din Ungaria si de pretutindeni au primit gratuit cartea "Ardealul-trecut si viitor", scrisa de catre Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat in Parlamentul Ungariei, in timpul regentei lui Horthy), publicata in anul 1944 in Elvetia, in limba engleza, carte care a fost tradusa de presedintele Republicii Ungaria, Arpad Goncz, in anul 1991, fiind tiparita la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Presedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: "Destinata sa ajunga in mainile tuturor ungurilor cu simtul raspunderii, volumul este, in zilele noastre, o lectura recomandata intregului popor."
Cartea este scrisa impotriva Poporului Roman si Statului National Unitar Roman. Ea reflecta ambitiile imperialiste ale Ungariei si nazuintele hungarismului, precum si sentimentele de ura si dispret fata de romani.
In "Introducere" la cartea "Ardealul-trecut si viitor", presedintele Ungariei a scris urmatoarele: - "Pretentia romanilor asupra Ardealului poate fi sustinuta doar de un singur argument: numarul mai mare al populatiei, mai exact de majoritatea etniei romane." - "Problema ardeleana o putem rezolva odata pentru totdeauna in mod corespunzator", adica prin cresterea artificiala a numarului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordarii cetateniei ungare la romanii get-beget, de pe tot cuprinsul Romaniei. Cartea talmacita de Arpad Goncz cuprinde programul agresiv, revizionist si razboinic al Ungariei. Presedintele Arpad Goncz prezinta proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanta primordiala pentru unguri.
Din cartea "Ardealul-trecut si viitor" prezentam cateva fragmente edificatoare:
- "Crearea Romaniei Mari s-a facut sub conducerea lui Ion Bratianu, un escroc international de mare talent"... prin"acceptarea principiului etnic." (pag.82)
- "In ceea ce priveste Ardealul, exista o singura alternativa: natiunea ungara - inainte si dupa Tratatul de la Trianon - tine in modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra intregului Ardeal. Nu va exista niciodata o generatie de unguri dispusa sa renunte la acest sfant drept istoric. Natiunea ungara este gata ca in orice clipa sa ia arma in mana pentru a-si exercita acest drept, sacrificandu-si chiar viata in lupta, fiindca fara Ardeal nu poate sa existe un stat ungar, nicio misiune ungara si nici viata ungureasca." (pag.86)
- "Daca majoritatea romaneasca din Ardeal si-ar impune cu forta vointa in cadrul autonomiei ardelene, va trebui sa se recurga la mijloace artificiale pentru a zadarnici dominatia majoritatii romanesti." (pag.101-102)
- "Intr-o singura problema nu putem face concesii: Ardealul in intregimea lui - ca o unitate intangibila - trebuie repus sub stapanirea Sfintei Coroane Ungare." (pag.110)
Parintele Arsenie Boca spunea: "Ungurii vor mai mult decat Ardealul." Se stie ca Ungaria actioneaza pentru rapirea unor teritorii din Slovacia, Serbia si Ucraina. Aceste trei tari au raspuns cu fermitate la pretentiile si programele revizioniste ale Ungariei.
Singura tara unde iredentismul unguresc zburda in voie este Romania. Multi dintre conducatorii partidelor politice romanesti si dintre manipulatorii de opinie se fac ca nu inteleg de ce, in luna februarie a.c., a inceput asa-zisul "razboi al steagurilor" intre Ungaria si Romania. Este vorba despre asa-zisul steag secuiesc, "fabricat" de unguri si amplasat ilegal, tot de catre maghiari, pe institutiile Statului Roman, din judetele Covasna, Harghita si Mures, precum si pe o primarie a unui district din Budapesta.