Cautare

5155 de rezultate pentru "caz penal" (3.04 secunde)
Lucian Duta, acuzat penal de Corpul de control al premierului (Autor :
Ion Cristoiu spune despre Dosarul Revolutiei ca Regimul Ceausescu a fost reabilitat si ca istoria nu poate fi judecata penal (Autoare: ... El spune totodata ca si in acest caz avem de-a cu o consecinta a bataliei electorale. ... Istoria nu poate fi judecata penal. ... Daca judecam penal istoria.
In replica, liderul politistilor locali a ripostat vehement, precizand ca accepta sa fie verificat de organele superioare, competente in a-i controla activitatea profesionala, iar daca este gasit vinovat, va raspunde penal, conform legislatiei in vigoare.
In plus, semnatarii declaratiilor nu mai raspund penal pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor mentionate. ... Mai mult, Codul Penal prevede pedepsirea falsului in declaratii. ... Cu toate acestea, inexactitatile sau caracterul incomplet al declaratiilor nu cad sub incidenta Codului Penal.
Procuratura Romaniei va intreprinde masuri de popularizare in randul Administratiei de la Washington a traditiei si metodelor investigative novatoare romanesti, gratie carora fostii presedinti si prim-ministri ai Romaniei sunt cercetati penal (Ion Iliescu, Petre Roman) sau chiar condamnati (Adrian Nastase).
Procuratura Romaniei va intreprinde masuri de popularizare in randul Administratiei de la Washington a traditiei si metodelor investigative novatoare romanesti, gratie carora fostii presedinti si prim-ministri ai Romaniei sunt cercetati penal (Ion Iliescu, Petre Roman) sau chiar condamnati (Adrian Nastase).
Cu toate ca inca nu au decis daca, asa cum sustine Guvernul, pedepsirea calomniei trebuie scoasa cu totul din noul Cod Penal, parlamentarii sunt de parere ca doar o lege a presei facuta prin dezbateri cu forurile abilitate poate sa reglementeze problemele de etica in domeniul mass-media.
Fiica lui, Camelia, urmarita penal pentru santaj Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, este urmarita penal in dosarul santajului de la Antene, in care a fost implicat si seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS.
Deputatii comisiei au dezbatut, in prezenta ministrului Justitiei, Monica Macovei, modificarile propuse la Codul Penal, stabilind ca institutiilor mentionate nu li se va aplica pedeapsa complementara a suspendarii activitatii.
Desi ieri a castigat o batalie in fata deputatilor, reusind sa amane cu inca patru luni intrarea in vigoare a Codului Penal pesedist, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a batut in retragere din fata deputatilor juristi pe motiv ca argumentele aduse de ea nu sunt luate in seama.
Elena Mosor, primarul comunei gorjene Alimpesti, este urmarita penal intr-un dosar si cercetata in altele, majoritatea faptelor fiind sesizate de localnici.
In scrisoare, Iliescu ii solicita sefului statului sa utilizeze prerogativele prezidentiale pentru a remedia criza amanarii noului Cod Penal, rezultata din "ambitiile subiective" ale ministrului Justitiei.
Ministrul justitiei, Monica Macovei, i-a transmis ieri premierului Tariceanu o scrisoare in care evalueaza pericolele intrarii in vigoare a Codului Penal din 2004, apreciind ca acest lucru va bloca justitia penala din Romania.
Potrivit deputatului democrat liberal, pe 23 iunie, DIICOT a anuntat Comisia de industrii din Camera Deputatilor ca are dosarul penal 21DP/2009 privind cazul Sterling, comisia primind pe 30 iunie, chiar in timp ce finaliza raportul Sterling, o adresa prin care i s-a solicitat sa puna la dispozitie datele de care dispune in legatura cu aceasta problema.
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal referitor la confiscarea produselor, instrumentelor si altor bunuri aflate in legatura cu criminalitatea.
Iata ca cele spuse de primarul Navodariului s-au adeverit, in sensul ca fosta conducere a Ecoterm este cercetata penal pentru comiterea mai multor infractiuni de natura penala.
Inspectoratul Teritorial in Constructii (ITC) i-a intocmit afaceristului Ilie Hondoreanu dosar penal pentru faptul ca nu a oprit lucrarile la un gard de imprejmuire a vilei pentru care nu avea autorizatiile necesare si care mai era construit si pe domeniul public.
Cel putin unul dintre cei sapte operatori de plaja se va alege cu dosar penal pentru fals si uz de fals dupa ce a castigat licitatia organizata de Directia Apelor Dobrogea Litoral prezentand un dosar in care a introdus intentionat date eronate.
l-a contactat pe politist la Postul de Politie Birda si l-a rugat sa nu-i intocmeasca dosar penal, fiind refuzat de politist. ... l-a contactat din nou pe politist, promitandu-i o mie de euro pentru a nu da curs dosarului penal.
248 din Codul penal, si a infractiunii de coruptie, prev. ... 248ยน din Codul penal impotriva numitilor Catalin Alexandru Macovei si Horia Georgescu, presedintele respectiv secretarul general al ANI in perioada respectiva.
google-analytics.com