Comisia juridica a Camerei Deputatilor a stabilit ca persoanelor juridice care-si desfasoara activitatea in domeniul presei sau audiovizualului, partidelor, sindicatelor si patronatelor sa nu li se aplice pedepse penale complementare.
Deputatii comisiei au dezbatut, in prezenta ministrului Justitiei, Monica Macovei, modificarile propuse la Codul Penal, stabilind ca institutiilor mentionate nu li se va aplica pedeapsa complementara a suspendarii activitatii. In propunerea de modificare a Codului Penal avansata de Ministerul Justitiei, articolul 71 indice 2 se prevede ca "pedeapsa complementara a suspendarii activitatii sau a uneia dintre activitatile persoanei juridice consta in interzicerea activitatii sau a uneia dintre activitatile persoanei juridice in realizarea careia a fost savarsita infractiunea".
In plus, la articolul 71 indice 3, se introduce o exceptare : "pedeapsa complementara prevazuta de art. 71 indice 2 nu poate fi aplicata partidelor politice, sindicatelor, patronatelor si organizatiilor religioase sau apartinand minoritatilor si persoanelor juridice care isi desfasoara activitatea in domeniul presei sau audiovizualului".
Prin votul majoritar al deputatilor prezenti, a fost decisa pastrarea in textul legii de modificare a Codului Penal a prevederii referitoare la exceptiile de la aplicarea pedepsei complementare. (A.M.)