Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (4.93 secunde)
"Vanzarea masiva (de contracte futures cu petrol - n.r.) a fost cauzata, partial, de pagubele nesemnificative produse la instalatiile petroliere, precum si de temerile crescande privind economia.
„Dat fiind ca pretul gazelor se stabileste cu un decalaj de sase-noua luni fata de pretul barilului de petrol, aceasta scadere de la 140 la circa 100 de dolari pe barilul de petrol noi o vom resimti în semestrul I din 2009.
Exista un business plan facut in momentul achizitiei Rompetrol, care este acum pus in aplicare", a declarat, marti, directorul general al Rompetrol, Dinu Patriciu, la un congres pe teme de petrol si gaze organizat la Almaty, in Kazahstan.
Recesiunea economica a marilor consumatori, precum Statele Unite, ar determina scaderea puternica a cererii de petrol.
Prabutirea cererii pentru titei la nivel mondial a eclipsat total decizia luata vineri de Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), de a reduce productia cu 1,5 milioane de barili pe zi de la 1 noiembrie.
Temerile privind recesiunea si prabusirea cererii pentru energie au influentat bursele de marfuri mult mai puternic decat declaratiile unor oficiali ai Organizatiei Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care au anuntat ca grupul de exportatori ar putea reduce productia cu circa un milion de barili pe zi, chiar si la finele lunii noiembrie.
Caderea preturilor barilului, de la inceputul acestei saptamani, a fost alimentata si de decizia Organizatiei Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a amana decizia privind o noua reducere a productiei pana la reuniunea de la mijlocul lunii decembrie.
Barilul de petrol se tranzactioneaza, astfel, cu peste 100 de dolari sub cotatia record de 147,27 dolari pe baril atinsa la mijlocul lui iulie, si cu circa 16% sub pretul inregistrat la finele saptamanii trecute.
Pretul petrolului s-a mentinut marti sub 45 dolari/baril, in contextul in care piata este animata de asteptarile potrivit carora Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va reduce productia cu cea mai mare rata de la infiintare.
Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) va reduce productia de titei pana cand preturile se vor stabiliza, a declarat, vineri, presedintele cartelului, Chakib Khelil, citat de AFP.
Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 900 milioane barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.
In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet" se scumpise cu 4 centi, ajungandu-se la 51,09 dolari/baril. ... Mai mult, luni, la New York Mercantile Exchange (Nymex), barilul de petrol "light sweet" a incheiat sedinta in scadere cu 1,46 dolari, la 51,05 dolari/baril.
In primul trimestru al anului in curs grupul petrolier kazah KazMunaiGaz Exploration and Production (KMG EP) a anuntat, ieri, o diminuare cu 5,2% a productiei de petrol, in termeni anuali, la 2,7 milioane tone, in primul trimestru din 2009.
De asemenea, Adriean Videanu ministrul Economiei, a declarat in urma cu doua saptamani, ca vrea ca producatorul national de gaze naturale, Romgaz, sa exploreze productia de petrol si gaze din perimetrele din Marea Neagra neconcesionate si castigate de Romania la Haga.
Pentru sectorul de petrol si gaze, volumul investitiilor s-ar ridica la 3,2 miliarde de euro, in timp ce pentru minerit sunt prevazute fonduri de 180,7 milioane de euro.
In ultimele sedinte, investitorii au mizat pe faptul ca o revenire a economiei va sustine cererea de petrol, ceea ce va duce la diminuarea surplusului din piata.
Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.
Pentru aceste organizatii, ea este exportatoare de anumite produse agricole, metale pretioase, gaze naturale, petrol, precum si tara de tranzit cu Republica Moldova, Turcia, Ucraina si tari din Orientul Mijlociu, a relatat luni, intr-o ampla sinteza, portalul economic rus Birjevoi lider.
In Iran, care asigura circa 4,7% din productia mondiala de petrol, au aparut zvonuri privind ciocniri intre protestatari si fortele de securitate.
Reducerea pretului la gazele naturale va contribui la insanatosirea generala a economiei, iar proiectele de procesare a gazului natural (in energie electrica) si petrol vor genera beneficii financiare aditionale.
google-analytics.com