Petrom poate livra catre CET-uri aproximativ 70.000-75.000 de tone de pacura pana la sfarsitul lunii ianuarie si aceeasi cantitate in februarie, compania negociind in prezent cu sapte societati, printre care ElectroCentrale Bucuresti si Constanta, CET Galati, Termoelectrica si Termoficare Pitesti. Semnarea contractelor s-ar putea finaliza pana la sfarsitul saptamanii, a anuntat vineri compania. "Pe baza listei de prioritati prezentate de catre comitetul pentru situatii de urgenta, Petrom este in discutii cu ElectroCentrale Bucuresti, ElectroCentrale Constanta, CET Galati, Termoelectrica, Termoficare Pitesti, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si Dalkia Ploiesti. (...) Discutiile cu reprezentantii societatilor interesate sa achizitioneze pacura de la Petrom sunt in plina desfasurare si se estimeaza ca incheierea contractelor ar putea avea loc pana la sfarsitul saptamanii", se arata intr-un comunicat al Petrom. Aceeasi cantitate de pacura poate fi asigurata CET-urilor si in luna februarie.
Petrom este unul dintre cei mai importanti producatori de pacura din Romania. In 2007, productia de pacura a Petrom a fost de 737.000 tone.
In 2008, cererea de pacura din Romania a fost estimata la circa 480.000 tone, iar cota de piata a Petrom a fost de circa 50%.
Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 900 milioane barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.