Cautare

30238 de rezultate pentru "stefan cel mare moneda eurocent" (3.94 secunde)
Leul romanesc a implinit ieri 140 de ani de cand a fost declarat moneda nationala, odata cu votarea primei legi monetare.
John Lipsky, directorul adjunct al Fondului Monetar International (FMI) a declarat ca drepturile speciale de tragere (DST) ale Fondului Monetar International (FMI) ar putea deveni, pe termen lung, moneda globala pentru rezervele valutare.
BNR va raporta totul la dobânda la euro si va lua în calcul cel mai mare curs leu-franc pe un an si jumatate.Noul regulament al Bancii Nationale a României (BNR), care intra în vigoare la începutul lunii octombrie, aproape ca stopeaza împrumuturile în franci elvetieni.
Artistul plastic Traian Nica Tuckman a donat comunei Stefan cel Mare din judetul Vaslui 110 lucrari de pictura, dintre care 70 pentru noua scoala din Stefan cel Mare, 30 de lucrari catre Centrul Cultural din satul Muntenesti si 10 la Scoala Brahasoaia.
In timp ce fostul director al SC Apa Canal, Ion Stefan se da de ceasul mortii ca programul ISPA apa-canalizare nu a inceput si nici nu are prea multe sanse de izbanda, primarul pare mai sigur ca niciodata ca proiectul va merge ca uns.
Decalajul dintre dobinda in moneda nationala si cea in valuta nu va ramine pe termen lung la valorile curente, spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu.
Cel de-al treilea colegiu pentru Camera Deputatilor este format din localitatile Mioveni, Titesti, Davidesti, Hartiesti, Boteni, Vulturesti, Stalpeni, Balilesti, Vladesti, Mihaesti, Schitu Golesti, Mioarele, Poienari de Muscel, Valea Mare Pravat si Godeni, cu 69.452 persoane cu drept de vot.
Drept urmare, mult timp clientii au ignorat sfatul bancherilor de a se împrumuta în moneda în care primesc salariul.
Ion Stefan, fostul director al societatii de interes local Apa Canal, a acuzat municipalitatea, in calitate de presedinte al Organizatiei Judetene a Partidului Verde, ca distruge orasul din punct de vedere ecologic.
Ion Stefan risca sa-si piarda mandatul de consilier judetean pe care l-a obtinut pe listele Partidului Umanist Roman, acum Partidul Conservator. ... Ion Stefan a trecut recent de la PC la Partidul Verde, unde a fost ales in functia de presedinte al Organizatiei Judetene.
Fostul responsabil al Compartimentului Legalitatea Actelor si ex-membru al Corpului de Control al Institutiei Prefectului Gorj, Stefan Burcheci, in prezent suspendat din functie si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, a primit in aceasta luna o sentinta prin care s-a dispus ca functionarul sa isi primeasca leafa si sa stea acasa.
 „Cursul este volatil si nu este bine sa reactionezi din impuls“ Aceasta evolutie a monedelor internationale nu le este favorabila doljenilor care au riscat si s-au împrumutat în euro si dolari, fara ca salariile lor sa fie platite în moneda de împrumut.
 „Cursul este volatil si nu este bine sa reactionezi din impuls“ Aceasta evolutie a monedelor internationale nu le este favorabila doljenilor care au riscat si s-au împrumutat în euro si dolari, fara ca salariile lor sa fie platite în moneda de împrumut.
Unitatea percepe 1% din valoarea creditului (minimum 87,5 lei la cele in moneda nationala si 25 de euro sau dolari, la imprumuturile in valuta) pentru „analiza dosarului in vederea reesalonarii creditului“.
Romania ar putea adopta moneda euro in circa 7-8 ani, a aratat recent, in cadrul European Finance Convention, reprezentatul Comisiei Europene din partea Greciei, Ierotheos Papadopoulos.
"Respectand regulile jocului, Spania trebuie acum sa isi reduca cheltuielile, ceea ce va duce, aproape sigur, la cresterea in si mai mare masura a somajului.
Romania urmeaza sa se integreze in zona euro in intervalul 2010-2014, cu trei ani mai tirziu decit Ungaria, care va face acest pas in 2011, si mult dupa Slovacia, care va adopta moneda europeana pina in 2009, potrivit unui studiu al Bancii Centrale Europene (BCE).
Euro va ramane, in continuare, principala moneda in care se vor acorda creditele ipotecare, finantarile in valuta reprezentand in prezent circa 90% din soldul imprumuturilor, de 4 miliarde de euro la sfarsitul anului trecut, au apreciat bancherii prezenti la un seminar pe tema creditelor.
Spre deosebire de situatia din alte tari, in Romania, faptul ca va exista o circulatie indelungata in paralel a celor doua monede nu inseamna un efort din partea populatiei pentru inlocuirea leului vechi cu noua moneda, "efortul fiind ca atunci cind am inlocuit 50.000 lei de hirtie cu 50.000 lei de plastic ", explica guvernatorul.
In schimb, pe termen mediu si lung, moneda unica europeana se va devaloriza constant in raport cu leul romanesc, ca urmare a cresterii economice spectaculoase pe care analistii o anticipeaza pentru Romania.
google-analytics.com