Fostul responsabil al Compartimentului Legalitatea Actelor si ex-membru al Corpului de Control al Institutiei Prefectului Gorj, Stefan Burcheci, in prezent suspendat din functie si trimis in judecata pentru fapte de coruptie, a primit in aceasta luna o sentinta prin care s-a dispus ca functionarul sa isi primeasca leafa si sa stea acasa.

Stefan Burcheci, angajat al Prefecturii Gorj trimis in judecata pentru fapte de coruptie, suspendat momentan din functie, a obtinut o sentinta prin care magistratii au fost de acord ca functionarul sa primeasca bani pentru a sta acasa. Potrivit sentintei publicate pe site-ul Tribunalului Gorj, magistratii gorjeni au admis, cu recurs, cererea lui Stefan Burcheci de a-i fi platite salariile, de cand functionarul a fost suspendat din functie si pana cand va fi repus in drepturi: "Admite in parte actiunea. Obliga parata sa acorde reclamantului incepand cu data de 12.08.2010 lunar o indemnizatie echivalenta cu indemnizatia de incadrare in functia publica stabilita in conditiile Legii nr. 330/2009 pentru functia publica in care a fost numit, pana la incetarea suspendarii raporturilor de serviciu. Admite cererea de chemare in garantie. Obliga MAI sa asigure paratei fondurile necesare achitarii indemnizatiei. Cu recurs", se mentioneaza pe site-ul Tribunalului Gorj.

Nu au primit nimic, dar stiu de proces

Reprezentantii Prefecturii Gorj au declarat ca stiu de actiunea in instanta initiata de Stefan Burcheci, insa, deocamdata, pe adresa institutiei nu a sosit nici o sentinta definitiva si irevocabila care sa-l vizeze pe fostul membru al Corpului de Control, judecat pentru coruptie: "Compartimentul Personal nu a primit nimic. Stefan Burcheci a fost suspendat din functie pe 27.07.2010. Au fost suspendate raporturile de serviciu ca urmare a faptului ca a fost trimis in judecata. Stim ca a solicitat in instanta o indemnizatie, practic, salariul pentru perioada suspendarii. Daca va obtine o sentinta definitiva si irevocabila, va fi pusa in aplicare pentru ca alta solutie nu este. El acum nu mai depune nici un fel de activitate, fiind suspendat din cauza trimiterii in judecata. Nu mai vine la serviciu. Noua nu ni s-a comunicat nimic de la vreo instanta in legatura cu suspendarea", a declarat Alina Iordachescu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Gorj.

Judecati la Curtea de Apel din Craiova

De amintit ca procurorii anticoruptie au dispus in aceasta vara trimiterea in judecata a sapte actuali si fosti salariati din administratia publica locala a judetului Gorj pentru obtinerea sau pentru implicare in obtinerea, in mod fraudulos, a unor suprafete de teren in municipiul Targu Jiu. Alaturi de cei judecati se afla si Stefan Burcheci, fost membru al Corpului de Control al Institutiei Prefectului Gorj. Conform rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie, cei trimisi in fata instantelor de judecata sunt: Lelioara Deaconu, fost subprefect al judetului Gorj, Ioana Calinescu, fosta sefa a Serviciului legalitatea actelor din cadrul Prefecturii Gorj, Nicolae Deaconu, actual avocat, ex-judecator, Stefan Burcheci, membru al Corpului de Control al prefectului de Gorj, Gheorghe Ilie, seful Serviciului Agricol din Primaria Targu Jiu, Marilena Bardan, referent agricol la Primaria Targu Jiu. Actualii si fostii functionari sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii de avantaje patrimoniale, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la abuz in serviciu, uz de fals, fals in declaratii si evaziune fiscala.