Ion Stefan, fostul director al societatii de interes local Apa Canal, a acuzat municipalitatea, in calitate de presedinte al Organizatiei Judetene a Partidului Verde, ca distruge orasul din punct de vedere ecologic. Omul politic considera gresita decizia Primariei de a construi pe malul Siretului, intre Barbosi si podul care traverseaza riul, o statie de epurare, in cadrul proiectul ISPA-apa, si o fabrica de sortare a gunoiului menajer, in cadrul proiectului ISPA-gunoi. Asta pentru ca intreaga padure din zona respectiva va fi sacrificata.

"In scurt timp se va produce in orasul nostru un nou dezastru ecologic. Va disparea o padure ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 40-50 de hectare. Padurea va fi taiata pentru ca acolo va fi construita o statie de epurare si o statie pentru gunoi menajer. Noi sintem pentru construirea acestor obiective importante pentru municipiu, dar municipalitatea trebuie sa faca ceva pentru a contrabalansa acest dezastru ecologic", a spus ieri Ion Stefan.

Omul politic a precizat ca statia de epurare ar fi trebuit sa fie construita undeva in zona in care se afla si Santierul Naval, dar, din motive necunoscute, planul initial a fost schimbat de autoritatile locale.

"Habarnistii isi dau cu parerea"

Drept reactie la declaratiile facute de presedintele verzilor din judetul Galati, directorul general al societatii Apa Canal, Marin Costel, ne-a spus ca afirmatiile de tipul celor facute de Ion Stefan nu merita sa fie comentate. Asta pentru ca, a spus acelasi Marin Costel, Ion Stefan, in perioada in care a condus furnizorul local de apa potabila, a sustinut ideea schimbarii planului la care face referire. "Daca nu ma insel, Ion Stefan a semnat memorandumul de finantare a proiectului de modernizare a sistemului de apa si canalizare. Daca nu a fost de acord cu zona in care trebuie construita statia de epurare, de ce nu a spus nimic atunci cind se mai putea schimba ceva? Sincer sa fiu, am obosit sa comentez toate aberatiile spuse de Ion Stefan", ne-a declarat Marin Costel.

La rindul sau directorul societatii Ecosal, Ion Ionescu, ne-a declarat ca "acum toti necunoscatorii isi dau cu parerea. In acea zona va fi construita o fabrica de sortare a gunoiului vegetal. Din punct de vedere ecologic acest obiectiv nu are cum sa afecteze orasul. E ciudat cum toti habarnistii au inceput sa se dea profesionisti in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator".

Un scandal verde a izbucnit in orasul nostru. Ion Stefan, acum lider al unui partid cu orientare ecologista, ataca municipalitatea, care, din punctul sau de vedere, nu tine cont de nimic din ceea ce inseamna protejarea mediului inconjurator.