Ion Stefan risca sa-si piarda mandatul de consilier judetean pe care l-a obtinut pe listele Partidului Umanist Roman, acum Partidul Conservator. Omul politic poate ramine fara scaun in CJ pentru simplul motiv ca a incalcat prevederile legale care interzic alesilor locali sa practice traseismul politic.

Ion Stefan a trecut recent de la PC la Partidul Verde, unde a fost ales in functia de presedinte al Organizatiei Judetene. "Ion Stefan nu si-a depus demisia la partid inainte de a pleca la Partidul Verde. Cu toate acestea vor fi folosite materialele video realizate de televiziunile locale. Pe inregistrari se vede clar ca Ion Stefan s-a inscris in alt partid. Asta inseamna ca mandatul lui inceteaza de drept. Trebuie subliniat ca nu PC a initiat actiunea de retragere a mandatului lui Stefan", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Organizatiei Judetene PC Galati, Adelina Hristea.

Conform informatiilor primite de la PC, conducerea partidului a fost sesizata de directiile juridice din CJ si Prefectura ca situatia fostului conservator trebuie rezolvata intr-un timp cit mai scurt.

Nu se stie inca cine ii va lua locul lui Ion Stefan. Asta pentru ca o parte dintre cei care ii urmeaza fostului director de la Apa-Canal pe lista PUR (PC) pentru alegerile din 2004 detine functii ce ar putea fi incompatibile cu cea de consilier judetean.

Una peste alta, unul dintre conservatorii Mirel Hagiu, Aurelian Bertea, Enache Iancu sau Octavian Buturca are sanse mari sa devina membru al CJ.