Cautare

900 de rezultate pentru "energia" (2.65 secunde)
Factura la energia termica nu se va mai compensa cu o suma fixa, ci va reprezenta un procent din aceasta, in functie de venitul mediu lunar.
36/2 august 2006, privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate, alaturi de decizia alesilor de la Bucuresti, conform normelor impuse de Uniunea Europeana de a reduce cu 100% a subventiei la caldura, au facut necesara o dezbatere publica cu privire la viitorul pretului gigacaloriei in Mangalia.
In aceste conditii, Primaria Alba va acorda ajutoare astfel incat cetatenii sa resimta o majorare de maxim 30% a facturii la energia termica, a precizat Voicu.
Cresterea preturilor la gaze naturale de la 11 noiembrie va determina si majorarea tarifelor la energia electrica si termica.
Energia poate deveni o problema pentru romani daca nu se eficientizeaza consumul si nu se fac investitiile care trebuie in acest domeniu, sunt de parere analistii din domeniu, care au atras atentia la un seminar ca toate costurile cu energia vor creste, ceea ce va avea un impact major asupra veniturilor cetatenilor.
Preturile pentru gazele naturale si energia electrica platite de populatie vor fi mentinute in trimestrul al treilea la nivelurile actuale, insa ar putea fi majorate pana la sfarsitul anului, a anuntat ieri Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
Preturile finale reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii captivi si cele pentru energia electrica vor ramine neschimbate in trimestrul al treilea al acestui an, informeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.
Luna aceasta vom plati mai putin sau, dupa caz, nici un leu pentru energia electrica.
"O noua ajustare a pretului platit de populatie la energia electrica va avea loc la 1 ianuarie 2008, dar inca nu stim daca va fi in urcare sau in scadere", a spus Opris.Tarifele la energia electrica furnizata consumatorilor captivi, categorie care include populatia si micii consumatori industriali, sunt evaluate de regula de doua ori pe an de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
In prezent, familiile folosesc 25% din energia UE. ... Astfel, un televizor aflat in "standby" foloseste 45% din energia unuia care e pornit, in timp ce echipamentul electric aflat in "standby" foloseste 10% din energia din casa.
"Principalele cauze ale scumpirii alimentelor sunt deprecierea leului din ultima perioada, dar si costurile majorate la energia electrica si gaze naturale", se arata intr-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA).
Energia geotermala reprezinta caldura continuta in fluidele si rocile subterane. ... Energia geotermala are un potential urias pentru producerea de electricitate.
Productia industriala a crescut cu 7,3% in perioada ianuarie-aprilie, comparativ cu primele patru luni din 2007, evolutia fiind sustinuta de energia electrica si termica, gaze si apa, precum si de industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Specialistii sustin ca vom cheltui mai mult pentru energia termica, dar si pentru tigari. ... La productia de energie termica, Elcen Bucuresti a solicitat o crestere de 245 la energia electrica.
Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, filiala Galati, a fost chemata in judecata de catre Electrica pentru plata unei datorii de 300.000 de lei dupa ce ministerul de resort nu a platit subventia pentru energia electrica la timp.
Persoanele fizice si asociatiile de proprietari pot beneficia de finantari pentru inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energia solara, energia eoliana si energia geotermala, se arata intr-un comunicat al Administratiei Fondului pentru Mediu.
Noi le achitam energia pe care ne-o furnizeaza, iar ei ne platesc noua. ... Conform lui Davitoiu, 5% din energia vanduta de CE Rovinari a fost cumparata din alta parte.
Energia solara constituie una dintre sursele regenerabile de energie, practic inepuizabile. ... Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca in sase ore in deserturi se produce mai multa energie solara decat toata energia folosita de populatia intregului Glob in decurs de un an.
In realitate, energia electrica produsa in tara este suficienta pentru a face fata consumului ridicat din perioada aceasta a anului. ... Seful CEN Turceni a mentionat ca intr-o singura zi se consuma 38.000-40.000 de tone de carbune pentru a produce energia electrica necesara.
Partea de sud-vest al tarii are cel mai bun potential pentru productia de energia eoliana, iar principala piedica pentru construirea unor unitati noi este capacitatea limitata a sistemului national de transport al curentului electric.
google-analytics.com