Cresterea preturilor la gaze naturale de la 11 noiembrie va determina si majorarea tarifelor la energia electrica si termica. ßi asta pentru ca termocentralele folosesc gazele naturale ca si combustibil, arata reprezentantii autoritatilor de reglementare de pe piata de energie, citati de NewsIn.
Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile publice de gospodarie Comunala (ANRSC) a declarat ca dupa scumpirea gazelor pretul real de producere a energiei termice va creste, iar diferenta va trebui suportata ori de autoritatea locala, ori de populatie. Potrivit reprezentantului ANRSC, consiliile locale vor trebui sa decida daca pot si vor sa acopere cresterea pretului energiei termice sau majoreaza pretul de facturare catre populatie a apei calde si caldurii.
De asemenea, si presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Opris, a declarat ca energia electrica se poate scumpi de la 15 noiembrie, ca urmare a majorarii tarifelor la gazele naturale.
ANRGN (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale) justifica scumpirea gazelor naturale prin divergentele existente intre producatori si distribuitori. (S.N.)