Preturile finale reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii captivi si cele pentru energia electrica vor ramine neschimbate in trimestrul al treilea al acestui an, informeaza Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Preturile finale, fara TVA, reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici cu un consum mai mic de 2.400 mc pe an sint de 881,75 lei/1.000 mc in cazul SC Distrigaz Sud SA Bucuresti, respectiv 874,52 lei/1.000 mc in cazul EON Gaz Romania.

Mentinerea pretului gazelor naturale pentru consumatori in trimestrul al III-lea este posibila in conditiile in care moneda nationala s-a apreciat si amestecul de gaze naturale din tara si din import are o structura favorabila, determinata de o cerere mai redusa in perioada verii, respectiv un import mai scazut.

In ceea ce priveste energia electrica, desi sint inregistrate unele cresteri ale costurilor de exploatare, nu sint intrunite conditiile necesare pentru cresterea preturilor. Avind insa in vedere prognozele meteorologice extrem de pesimiste, o ajustare a preturilor la energia electrica pe parcursul acestui an nu este exclusa.