Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, filiala Galati, a fost chemata in judecata de catre Electrica pentru plata unei datorii de 300.000 de lei dupa ce ministerul de resort nu a platit subventia pentru energia electrica la timp.

Nici nu stii daca sa razi sau plangi cand vine vorba despre Ministerul Agriculturii. Reprezentantii institutiei repeta obsedant aceleasi greseli in fieacare an, desi, inevitabil, se ajunge la aceleasi rezultate. Cei care vor scoate castanele din foc sunt acum cei de la Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, filiala Galati, care s-au trezit din nou dati in judecata de catre Electrica pentru ca nu si-au achitat factura la energia electrica la timp. "Datoria a fost platita, dar nu la timp si pentru asta ne-au fost calculate penalitati de intarziere de 3 miliarde de lei. Acest lucru nu a fost posibil pentru ca Ministerul Agriculturii nu a alocat la timp subventia pentru energia electrica", ne-a declarat directorul ANIF Galati, Titi Trufasu. Sa spunem ca este vorba de anii 2006 si 2007 si ca nu este exclus ca isprava sa se repete si in 2008. Aceste procese vin in contextul in care ANIF Galati se confrunta si-asa cu o sumedenie de probleme, fiind suficient sa-i amintim doar pe hotii de instalatii de irigat, care au destabilizat practic sistemul de irigatii din judet.

Aceeasi poveste la SNIF

Cazul ANIF Galati nu este singular. Printr-o poveste similara a trecut si Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare (SNIF), filiala Galati, in urma cu un an de zile. Societatea a avut conturile blocate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dar si utilajele cu care efectua lucrarile de intretinere si reparatii ale instalatiilor de irigat pentru ca Ministerul Agriculturii refuza sa plateasca cateva mii de lei in contul unei datorii mai vechi. S-a ajuns astfel in situatia ca angajati ai SNIF Galati care lucrau de generatii in irigatii sa plece pentru ca nu mai erau platiti, nu ca ar fi primit si pana atunci cine stie ce salarii. Procesul declansat de Electrica la Tribunalul Galati a avut termen de judecata ziua de ieri, dar, din fericire pentru ANIF Galati, s-a amanat. Din cate am aflat de la conducerea ANIF Galati, se doreste stingerea conflictului pe cale amiabila, dar nu se stie daca acest lucru mai este posibil. Speram sa nu se ajunga la ce spunea fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, intr-o vizita la Galati: "Sistemul de irigatii practic nu mai exista, asa ca speranta e in Cel de Sus".