Cautare

1350 de rezultate pentru "populatia" (4.55 secunde)
Populatia si firmele locale traiesc din credite.
Fundatia European Computer Driving Licence (ECDL) face apel catre guverne sa ia în considerare diviziunea digitala, atentionând ca, potrivit studiului Uniunii Internationale de Telecomunicatii pe anul acesta, 83% din populatia globala nu foloseste internetul, conform unui comunicat de presa, citat de NewsIn.De Ziua Internationala a Societatii Informationale, ECDL aduce în prim-plan nevoia urgenta de a diminua divizarea digitala si recunoaste impactul profund pe care tehnologiile informationale si de comunicare îl au asupra vietii oamenilor, facând un apel catre organizatiile internationale si nationale pentru a conlucra în dezvoltarea unor programe fiabile de crestere a nivelului culturii digitale în lume.  Divizarea digitala ameninta statele în curs de dezvoltare Aproximativ opt milioane de oameni din întreaga lume au participat la programele ECDL/ICDL si, totusi, divizarea digitala continua sa ameninte tarile în dezvoltare si sta în calea atingerii obiectivelor de dezvoltare Millennium ale Natiunilor Unite.
Bucurestenii au fost urmati in clasament de populatia si firmele din judetele Cluj, care au imprumutat echivalentul a 8,4 miliarde lei, Timis (7,07 miliarde lei), Constanta (6,87 miliarde lei) si Brasov (5,78 miliarde lei).In total, locuitorii si firmele din Bucuresti si din cele patru judete mentionate au luat aproximativ jumatate din creditele acordate de banci in toata Romania pana la jumatatea acestui an.La polul opus s-au situat persoanele si companiile din judetele Covasna, care s-au imprumutat in lei si valuta cu echivalentul a doar 939 milioane lei, Giurgiu (1,04 miliarde lei) si Tulcea (1,18 miliarde lei), se mai observa in raportul despre comportamentul financiar al populatiei si firmelor publicat de banca centrala.Firmele din capitala si bucurestenii se afla pe primul loc si in clasamentul restantierilor, cu datorii neplatite la banci de 488 milioane lei.Urmatorii in clasamentul restantelor sunt firmele si populatia din Brasov, cu datorii de 138 milioane lei, urmati de Timis (78 milioane lei).
„O majorare a TVA descurajeaza consumul si, cu toate ca are un impact asupra inflatiei, aceasta este trecatoare“, a spus Radu Craciun.Ilie considera ca o majorare a cotei unice ar fi dificila, în conditiile în care populatia sustine aceasta taxa.
Firmele au renuntat cel mai repede la depozitele bancare în luna octombrie, dar si populatia si-a retras din bani.
In total, volumul creditelor in lei s-a diminuat in aprilie fata de martie, ceea ce arata ca firmele si populatia si-au mai achitat din imprumuturi, iar volumul imprumuturilor noi nu mai este asa de mare ca in alte perioade. ... Populatia judetului este de circa 650.000 de persoane.
Ce au invatat firmele si populatia din aceasta criza? ... Exact acum un an, populatia incepea sa se gandeasca si la economisire, nu numai la imprumuturi.
Atat populatia, cat si firmele, au preferat sa se imprumute mai mult in valuta. ... Totusi, populatia si-a micsorat soldul imprumuturilor in lei contractate cu 3,7% in primele noua luni, la 39,4 miliarde de lei.
Solist al trupei Holograf si om de televiziune, Bittman a fost numit consilier pe "probleme cu populatia" al ministrului de Finante Sebastian Vladescu. ... '- De ce ati acceptat propunerea ministrului Finantelor pentru postul de consilier pe "probleme cu populatia"?
Tot populatia va suferi la final din neimpozitarea pensiilor si reducerea TVA Neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei si reducerea TVA la alimentele de baza sunt masuri nesustenabile si vor cauza pierderi de venituri la buget care trebuie compensate prin noi actiuni restrictive, in urma carora va suferi tot populatia, considera analistii economici.
Se impune asadar realizarea, in paralel, a unei ample activitati de cercetare la nivel national cu privire la mecanismele si modelele de buna practica ale economiei sociale precum si o analiza comparativa din punct de vedere legislativ ce va sta la baza imbunatatii mecanismelor economiei sociale dar si a legislatiei in domeniul integrarii sociale in Romania In ceeace priveste solidaritatea intre generatii, se porneste de la o constatare universal valabila, potrivit careia populatia se afla in plin proces de imbatranire.
Daca nu se iau masuri rapide, vor fi tari cu populatii formate aproape 90% din grasi In absenta unor masuri urgente, in perspectiva anilor 2030, prevalenta excesului de greutate corporala ar putea afecta aproximativ 90% din populatia unor tari europene, avertizeaza Biroul European al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).
Procentual vorbind, rata somajului este pe un trend descrescator de la 5,66% din populatia activa, inregistrat in ianuarie 2013, la 4,73% in septembrie 2013, fiind in acelasi timp si minimul din ultimii ani.
Pai, de ce a iesit populatia sa-i aplaude si sa-i salute? Populatia i-a aplaudat pe mineri si cand au venit, si cand au plecat. - Nu este bine ce a facut populatia.
Magda Marincovici) Peste 50% din populatia Romaniei cu varste peste 18 ani are greutatea corporala peste cea normala: ... Cauze Conform datelor furnizate de acest studiu, cauzele care explica faptul ca jumatate din populatia Romaniei are probleme cu greutatea corporala sunt:
- Hipertensiunea arteriala este cel mai important factor de risc modificabil al bolilor vasculare ale creierului si al dementelor, care la randul lor sunt o cauza majora de mortalitate si cea mai importanta cauza de invaliditate majora in populatia generala !
Potrivit celor mai recente studii, psoriazisul este estimat cu o rata de aparitie de 2% in populatia nord europeana si de 2%-2,6% in populatia americana (aproximativ 4,5 milioane de oameni).
La conferinta de presa din 13 aprilie 2005, Traian Basescu s-a apucat sa declare, la un moment dat, fara sa i-o fi cerut cineva, ca "armata romana (...), acolo unde este, asigura liniste, pace pentru populatia din zona ei de responsabilitate si este o armata care are o foarte buna relatie cu populatia civila".
La conferinta de presa din 13 aprilie 2005, Traian Basescu s-a apucat sa declare, la un moment dat, fara sa i-o fi cerut cineva, ca "armata romana (...), acolo unde este, asigura liniste, pace pentru populatia din zona ei de responsabilitate si este o armata care are o foarte buna relatie cu populatia civila".
Si uite-asa bagam populatia intr-o ceata care s-ar putea risipi, cel mai probabil, in momentul in care va incepe efectiv campania electorala. ... Toata aceasta zvonistica generala nu face decat sa deruteze si mai mult populatia si asa satula pana peste cap de promisiunile fara noima ale politicienilor nostri.
google-analytics.com