Cautare

354 de rezultate pentru "ecuatorul termic" (2.57 secunde)
Dupa patru luni de analize si discutii, Craiova ar putea avea de anul viitor un regulament privind cromatica fatadelor cladirilor din oras In Banie nu s-a renuntat la idea ca primaria sa fie cea care impune culoarea pe care o va avea o cladire nou construita sau una care se renoveaza ori se reabiliteaza termic.
Reprezentantii UGIR-1903 acuza actuala guvernare de faptul ca „in loc sa actioneze pentru ieftinirea combustibililor, aceasta impune termocentralelor sa achizitioneze energie cu 50% mai scumpa fata de 1 ianuarie 2005 si sa vanda apoi agent termic cu doar 20% mai scump“.
Mansardarea este si o solutie viabila pentru cresterea gradului de confort termic al blocurilor. Mai mult, la nivelul orasului Mangalia vom putea decide ca persoanele care isi mansardeaza aparta-mentele sa fie obligate sa repare si fatadele, astfel incat toata lumea sa fie multumita", le-a declarat celor prezenti Zamfir Iorgus.
Primarul Navodariului, Tudorel Calapod, declara in urma cu ceva timp, pentru cotidianul "Replica" de Constanta, ca lucrurile nu stau deloc roz la firma care furnizeaza agent termic pentru locuitorii din Navodari.
Administratia locala va fi obligata sa suporte cel putin 10% din costurile de furnizare a agentului termic. In ceea ce priveste Guvernul, la nivel national se va subventiona in proportie de 45%, timp de trei sau patru ani, costul combustibilului folosit de societatile care produc si furnizeaza agentul termic.
Prin absorbtia unei anumite cantitati de caldura din mediul ambiant, atmosfera locala se raceste temporar cu cateva grade Celsius, suficient cat sa combata efectele disconfortului termic cauzat populatiei de zilele caniculare.
Un auditor termic autorizat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului face masuratori la pereti, in structura de rezistenta a cladirii si, pe baza masuratorilor, da un certificat privind unii parametri in legatura cu situatia cladirii, precum si sfaturi in ceea ce priveste o mai buna izolare termica.
"Circa 40% dintre centralele termice din localitate au fost modernizate sau sunt in curs de modernizare, de la preluarea furnizarii agentului termic de catre societatea Rominterm.
Consiliul Local sau Consiliul Judetului?, aceasta este intrebarea legata de soarta furnizorului local de agent termic primar. ... Fiecare din cei doi oameni importanti ai Galatiului face lobby pentru ca furnizorul local de agent termic primar sa ajunga in ograda institutiei pe care o conduce.
Intalnirea dintre autoritatile locale, Rominterm (firma producatoare si care distribuie agent termic in Mangalia) si cetatenii care vor vrea sa discute pe marginea acestei decizii va avea loc pe 11 septembrie, la orele 10.00, la Centrul Cultural Mangalia.
Citeva zeci de angajati ai furnizorului local de agent termic primar isi vor pierde locul de muncaa pinaa la sfirsitul anului, acestia urmind saa primeascaa plaati compensatorii.
Impulsionarea proprietarilor sa-si izoleze termic apartamentele face parte din Programul de reabilitare termica a cladirilor multietajate, lansat de MTCT, a declarat Gina Petrescu, reprezentanta ministerului.
Asociatiile de proprietari din Mangalia continua sa inregistreze si acum, in prag de iarna, datorii relativ mari la societatea furnizoare de agent termic, Rominterm SA. ... Dupa cum a anuntat inca din timpul sezonului cald, societatea Rominterm nu va furniza agent termic catre asociatiile care inregistreaza debite foarte mari.
Cel putin 44 de angajati din totalul celor 144 de la societatea de distributie a agentului termic din Lupeni vor fi concediati, dupa ce situatia economico-financiara a firmei va fi discutata in sedinta de consiliu din aceasta luna.
Astfel, suprafata exterioara a produselor din carne, obtinute prin tratament termic, cum sunt toba, caltabosul, salamul sau carnatii, trebuie sa fie curata si nelipicioasa, fara mucegai sau corpuri straine, de culoare specifica sortimentului.
Potrivit aceleiasi surse, daca in urma sedintelor de conciliere si apoi de mediere a conflictului nu vor ajunge la o intelegere cu conducerea Termoelectrica in privinta cresterii salariale, sindicalistii din cadrul unitatilor producatoare de agent termic primar din subordinea societatii sint hotariti sa intre in greva.
In schimb, se acorda scutiri de la plata impozitului pe cladiri pentru cei care reabiliteaza sau modernizeaza termic cladirile.
Problemele au aparut atunci cand Regia de Termoficare a intrerupt furnizarea agentului termic.
Acesta afirma ca nici una dintre cele 19 societati care presteaza acest serviciu nu a solicitat la Apaterm avizul pentru bransament pe baza caruia societatea locala de distributie a agentului termic sa le comunice cantitatea de caldura consumata lunar.
Acesta din urma este sigurul furnizor de agent termic pentru urbea tomitana, agent termic preluat si distribuit in mod centralizat de RADET Constanta catre toti consumatorii casnici si industriali din municipiul resedinta de judet.
google-analytics.com