Cautare

354 de rezultate pentru "ecuatorul termic" (3.00 secunde)
Tipul A de locuinta este o constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si chimic.
Regia de Termoficare incearca sa mascheze lipsa unor politici economice sanatoase, punand in spinarea craiovenilor pierderile uriase din reteaua de distributie a agentului termic.
Rentabil si poluant "Daca cel mai ieftin combustibil pentru a incalzi o locuinta dintr-un condominiu este agentul termic - asta bineinteles in tarile occidentale, unde pretul e gestionat corect de catre guvernanti, iar centrala de apartament aproape ca nici nu exista -, atunci e normal sa intelegem de ce romanul de la bloc tinde sa-si monteze o astfel de centrala.
Regimul termic ramane in general peste cel obisnuit, cu maxime cuprinse intre 7 grade la Timisoara si Oradea si 21 de grade la Galati, Tulcea si Calarasi.
Marti, vremea se va mentine calduroasa, caniculara la amiaza in vestul, centrul si sudul tarii, unde indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic.
Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat si se va caracteriza prin temperaturi minime situate intre 17 si 20 de grade, cu valori ce pot depasi usor 21 de grade in noptile de 30 si 31 iulie.
"In zonele de campie si de podis va fi canicula, se vor inregistra temperaturi maxime, in general, intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic", arata ANM.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferica si disconfort termic pentru perioada 16 august, ora 14:00 - 17 august, ora 20:00.
Una din manifestarile sagetii timpului este dispersia energiei si tendinta de a se ajunge la o stare de echilibru termic. De exemplu, cafeaua dintr-o ceasca se va raci pana va ajunge in echilibru termic cu mediul ambiant.
Regimul termic va fi unul mai rece decat cel obisnuit pentru perioada urmatoare, cu temperaturi maxime ce nu vor putea depasi 8 - 10 grade Celsius si minime in general negative la nivelul intregii tari, se arata in prognoza meteo valabila pentru perioada 16 februarie - 1 martie 2015, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).
IUNIE Regimul termic se va situa, in luna iunie, in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului.
Cercetatorii, care au elaborat acest raport, au constatat ca modificarile climatice induc tulburari cum sunt strestul termic, reducerea capacitatii de munca, cresterea frecventei crizelor de astm si a bolilor respiratorii.
Tocmai acest stres termic explica aparitia durerilor de gat, a rafalelor de stranut etc. ... De la inceput trebuie subliniat ca trebuie evitat socul termic.
Cu toate acestea, daca eviti o astfel de solutie sau daca aerul conditionat pur si simplu nu mai face fata, ai la dispozitie si alte metode prin care poti creste confortul termic in locuinta ta. ... Inlocuieste, totodata, ferestrele obisnuite cu geamuri termopan cu low-e si izoleaza termic acoperisul.
MARAMURES In primele doua zile din interval, precum si intre 3 si 8 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori termice mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada, iar media maximelor se va situa intre 12 si 16 grade.
Ulterior, in intervalul 13-19 aprilie regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va incadra intre 16 si 18 grade.
Ne adresam celor care vor sa manance sanatos si promovam mierea vie, bruta si raw, neprelucrata termic, ne-a spus Dan Capitanu de la FagureleCuMiere.ro.
In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor, unde este in vigoare si vineri o avertizare de Cod Portocaliu, disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37 - 38 de grade si izolat 39 de grade.
BANAT In perioada 26 februarie -1 martie 2018, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mici decat cele climatologic specifice perioadei, sub limita de ger in cursul noptilor si al diminetilor de 26, 27, 28 februarie si 1 martie, cand minimele vor cobori spre -14 grade, iar media maximelor se va situa in jurul a -5 grade.
Ulterior, in intervalul 13...19 aprilie regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va incadra intre 16 si 18 grade.
google-analytics.com