Cautare

354 de rezultate pentru "ecuatorul termic" (2.54 secunde)
Cu toate acestea si aici exista o serie de probleme, de exemplu din cauza faptului ca agentul termic a fost sistat de mai bine de un an, cititorii nu mai pasesc in sala de lectura, solicitand cartile doar "pentru acasa”.
Intrebat daca centralele vor opri livrarea agentului termic catre populatia rau-platnica, directorul Termoelectrica a raspuns: „De ce sa le oprim?
Intrebat daca centralele vor opri livrarea agentului termic catre populatia rau-platnica, directorul Termoelectrica, Ovidiu Pop, a raspuns: "De ce sa le oprim?
Astfel, pentru a reduce pierderile de apa si caldura in retelele de transport si distributie a agentului termic, Ministerul Economiei si Comertului (MEC) si Agentia Romana pentru Conservarea Energiei au initiat Programul national de eficienta energetica.
Preluarea Electrocentrale de catre Consiliul Local, aceasta este varianta pe care intentioneaza sa o prezinte primarul Dumitru Nicolae ministrului Economiei, Codrut Seres, in vederea rezolvarii problemelor financiare cu care se confrunta furnizorul local de agent termic primar.
Trebuie spus ca in cazul unei cladiri cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic, valoarea impozabila este de 669 de lei/metru patrat in cazul in care cladirea respectiva are cumulativ instalatie electrica, de apa, de canalizare si de incalzire.
Vicepremierul a mai explicat ca reabilitarea sistemului termic ar costa in jur de 63 de mii de miliarde de lei.
"Pentru inceput, vom investi circa doua miliarde de euro in urmatorii trei patru ani pentru reabilitarea reala a sistemului termic, vorbim de cele peste 1,8 milioane de apartamente aflate in evidenta ".
De-a lungul timpului, toti cei care s-au perindat pe la conducerea orasului nu au intentionat niciodata sa finalizeze lucrarile la CET, care ar fi putut reprezenta o solutie, in ceea ce priveste asigurarea unui agent termic ieftin pentru alimentarea celor peste 22.000 de apartamente din municipiu.
Majoritatea abonatilor Distrigaz Nord, in proportie de 60%, sint locatari de la blocurile care au fost debransate de la sistemul termic centralizat, conform directorului general al Distrigaz Nord, Virgil Metea.
58% dintre cladirile cu etaj din Romania trebuie izolate termic. Mai pe intelesul tuturor, izolarea termica inseamna o captusire a peretilor, schimbarea ferestrelor si lucrari noi la instalatii.
Laszlo Borbely a spus ca noul program va permite locatarilor sa aiba o cladire cu un mai mare confort termic, izolata mai bine, un cost redus cu pina la 15 - 20% la costurile de intretinere, investitia in reabilitare urmind sa fie recuperata in sase - opt ani.
Adica de protejarea peretilor cu polistiren, de inlocuirea geamurilor cu tamplarie de tip termopan, de inlocuirea retelelor interioare de transport a agentului termic, de izolarea acoperisurilor.
Marea Neagra s-au hotarat sa scoata la licitatie hotelurile Alfa, Beta, Gama, restaurantul Mercur impreuna cu punctul termic cu acelasi nume, restaurantul Dunarea, impreuna cu terenul aferent, dar si gradina Dunarea, braseria Saturn si grupul Jupiter.
Scutirea de taxa pe valoarea adaugata, pentru gazul metan folosit la producerea energiei termice, renegocierea pretului la combustibil, corectarea subventiilor sau finantarea unor proiecte de modernizare a sistemului termic au fost doar cateva dintre aspectele ce au fost luate in discutii de reprezentantii municipiilor, grupate in cadrul Asociatiei Municipiilor din Romania.
Viceprimarul Sorin Iordache a explicat ca, din acest motiv, se vor transforma cateva centrale termice (CT) in puncte termice (PT), se vor inlocui conductele care transporta agentul termic si va fi finalizata contorizarea scarilor de bloc.
Cu toate acestea, in cazul unui apartament cu incalzire centralizata si fara contoare individuale proprietarii platesc cu bani buni pierderile de agent termic sau apa de baut ale regiilor de stat.
Autoritatile au modificat legislatia referitoare la modernizarea sistemelor de furnizare a agentului termic, dand voie firmelor care exploateaza si intretin repartitoarele sa desfasoare aceste activitati chiar daca nu toti locatarii si-au montat respectivele instalatii.
Aproximativ 58% dintre blocurile din toata tara trebuie reabilitate termic, a declarat ieri Lazlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului.
Locuitorii din Petrosani care mai sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire nu sunt deloc incantati de o posibila crestere a pretului la agentul termic.
google-analytics.com