Cautare

446 de rezultate pentru "somaj" (2.64 secunde)
In 2006, in UE, cheltuielile pentru persoanele in varsta si pensiile de urmas insumau 46% din totalul cheltuielilor de protectie sociala, cele pentru boala si ingrijirea sanatatii - 29%, ajutoarele pentru persoanele cu dizabilitati, precum si cele pentru familie si ingrijirea copilului - cate 8% fiecare, ajutoarele de somaj - 6%, iar cele pentru locuinta si excluziune sociala - 4%.
"Vor fi disponibilizati 600 de angajati ai SNLO si vor primi plati compensatorii de 29.000 de lei de persoana, se vor acorda venituri complementare de la nivelul ajutorului de somaj pana la ajungerea la nivelul salariului mediu pe economie, pe o perioada cuprinsa intre 20 si 24 de luni, in functie de vechime.
Si incasarile catre bugetul consolidat al statului (impozite, contributii la fondul de somaj, la asigurarile sociale) sunt mult prea mari fata de aceeasi perioada din 2008.
In prezent, ortacii sunt in somaj tehnic si vor reveni la lucru pe 15 iulie". Acesta a mai spus ca, dupa inceperea serviciului, ortacii isi vor pregati dosarele de prepensionare.
Aproximativ 8.000 de salariati ai SNLO, dintr-un total de 9.000, sunt in somaj tehnic, productia fiind oprita din cauza crizei economice.
Situatie financiara grea In asteptarea banilor de la SC BEST si pe fondul cererii scazute de carbune, conducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia a fost nevoita in urma cu aproape o luna sa trimita 80% din cei 9.000 de salariati in somaj tehnic.
Program de restructurare In luna iunie, Consiliul de Administratie al Oltchim a decis diminuarea salariilor cu 15% pentru trei luni, trimiterea in somaj tehnic a 1.400 de salariati in lunile iulie si august si concedierea colectiva a 500 de salariati incepand cu 1 septembrie.
Angajatii sustin ca nu pot pleca nici in somaj tehnic, pentru ca societatea nu a platit contributiile pentru salariati din luna iulie 2008.
Ministerul Justitiei va primi banii necesari pentru functionarea instantelor, iar Ministerul Muncii va beneficia de o suplimentare de fonduri pentru a echilibra fondul de somaj si a avea resursele necesare pentru plata obligatiilor sociale pana la sfarsitul anului, a spus Boc.
Din pacate, nu pot pleca nici in somaj tehnic, fiindca la preluarea societatii de la AVAS, patronii turci s-au obligat sa nu faca demiteri de personal", a mai spus Daniela Neagu.
"Pentru foarte multi oameni, recesiune inseamna o rata de somaj ridicata si incapacitatea de a gasi un loc de munca.
Cu un dosar intreg de vorbe frumoase si planuri interesante. Vom avea somaj de 10%, credite neperformante, ultimul loc la atragerea banilor europeni. Si multe promisiuni.
La polul opus, romanii sunt mult mai putin motivati sa economiseasca in caz de somaj, pentru a investi intr-o afacere proprie sau pentru pensie.
Prin mentinerea locurilor de munca, bugetul de stat ar avea de castigat din incasarea impozitului pe venit si a contributiilor (atat ale angajatului, cat si ale angajatorului). In plus, un om dat afara trebuie platit de la buget, sub forma indemnizatiei de somaj.
Cei mai multi someri inregistrati in evidentele AJOFM Olt sunt in Slatina, unde din totalul de 8.316, primesc indemnizatie de somaj 5.218.
In plus, ar exista riscul unei rate de somaj si mai mari. Nu in ultimul rand, multe tari pur si simplu nu au un cadru legal pentru aplicarea unor astfel de masuri, in special pentru institutiile financiare.
Vineri, 5 martie 2010, cei 103 lucratori ai fabricii, care are o vechime de 113 ani, au intrat in somaj tehnic, cel putin pana cand se va rezolva in instanta situatia.
Este vorba despre acele persoane care au contractat credite in asa-zisa perioada de boom economic si acum nu si le mai pot plati, pentru ca li s-au redus salariile sau au fost trimise in somaj", a completat el.
Ultimele estimari ale grupului de analiza macroeconomica Capital Economics arata ca economia Romaniei va creste in acest an cu 0,5% si cu 1,5% in 2011, sub media din regiune.
- tot scandalul Voicu e o diversiune, o perdea de fum, caci de zile intregi nu se mai discuta problemele cu adevarat importante, pensii, salarii, preturi, somaj, ci doar despre stenograme.
google-analytics.com