Conducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) a decis sa amane cu o luna disponibilizarea celor 600 de angajati care se apropie de pensionare, din cauza ca guvernul nu a modificat Ordonanta nr. 116 din 2006, si nu poate fi aplicat inca programul de prepensionare. Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a afirmat ca a decalat programul de concedieri pana la 1 august.
"Decizia de aprobare a OUG nr. 116/2006 trebuia luata in sedinta de miercuri, dar s-a amanat aprobarea finala pentru viitoarea sedinta de guvern, care are loc aproape de sfarsitul lunii. Acestea fiind conditiile, nu mai putem sa aplicam programul de prepensionare de la 1 iulie si suntem nevoiti sa il amanam pana la 1 august. In prezent, ortacii sunt in somaj tehnic si vor reveni la lucru pe 15 iulie". Acesta a mai spus ca, dupa inceperea serviciului, ortacii isi vor pregati dosarele de prepensionare.
SNLO anuntase ca, de la 1 iulie, va concedia 600 de angajati care indeplinesc toate conditiile pentru a se incadra in programul de prepensionare care trebuia aplicat inca de la inceputul lunii mai.