Galatenii care nu au un job au posibilitatea sa se instruiasca in mod gratuit in alte meserii, prin intermediul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Galati



Institutia organizeaza cursuri de calificare si recalificare pentru somerii indemnizati si neindemnizati, carora le-a expirat somajul sau care nu au avut dreptul la somaj, dar sint inscrisi in evidentele AJOFM Galati. De asemenea, la cursuri pot participa persoanele care sint in evidenta AJOFM Galati ca fiind beneficiatre ale venitului minim garantat acordat de primarii in baza Legii 416 din 2001. "Pentru anul 2005 este prevazuta in planul de ocupare a fortei de munca cursarea unui numar de 1.800 de persoane, din care 1.600 someri, bugetul alocat fiind de 7,262 miliarde lei. Persoanele care sint interesate sa se inscrie la cursuri sint asteptate in zilele de luni, marti, miercuri si joi, la intrarea C a sediului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Galati, incepind cu orele 7.30. In cursul lunii mai vor incepe cursurile de bucatar, receptioner distribuitor, contabil si operator PC, agent paza, lucrator in comert iar pentru celelalte cursuri sint in derulare inscrierile", ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galati, Elena Palimaru. AJOFM Galati organizeaza cursuri gratuite pentru meseriile de bucatar, ospatar, lucrator comert, inspector resurse umane, sudor, zidar-pietrar tencuitor, cosmetica, limba engleza, confectioner produse textile, brutar- patiser-preparator produse fainoase, agent paza si control, instalator incalzire centrala, administrator retea calculatoare.

"Cursurile vor fi organizate de catre furnizorii de servicii acreditati de catre AJOFM Galati, care vor elibera certificate de absolvire sau calificare", a adaugat directorul executiv al AJOFM Galati, Elena Palimaru.