In perspectiva maririi organizatiei pentru a fi gata de alegerile locale, presedintele filialei judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, Constantin Telegan, nu vrea doar ca formatiunea sa-si recapete membrii, ci chiar sa-si ingroase randurile cu o serie de consilieri locali. Printre favoriti se numara independentul Marian Popa si conservatorul Picu Apostol Roman, care insa au reactionat total diferit la auzul planurilor pe care le are seful taranistilor galateni.

Marian Popa s-a aratat chiar onorat de o asemenea propunere, amintind discutii mai vechi purtate pe aceasta tema cu presedintele PNTCD. Momentan, Popa nu stie nimic clar, dar, daca va primi de la centru o propunere oficiala, si-a aratat intreaga disponibilitatea de a o onora, PNTCD fiind, din perspectiva sa, singurul partid in care se poate exprima.

La polul opus, consilierul conservator Picu Apostol Roman l-a facut cu ou si cu otet pe presedintele taranist, afirmand despre acesta ca altceva nu are de facut decat sa intoxice presa si opinia publica cu astfel de bombe total neadevarate, care nu doar ii strica imaginea in fata presedintelui de partid, Eugen Durbaca, ci si in fata colegilor.

Cu toate acestea, Constantin Telegan a incheiat apoteotic si, chiar daca este constient de reactiile celor doi consilieri, este ferm convins ca, daca va fi nevoie, sa renunte la functie in favoarea lor...