Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, considera ca liderul PNG, Gigi Becali, "un cioban roman care a dat bani la biserici", ar trebui sa aiba loc "intr-un Parlament plin de oameni fara Dumnezeu". "Eu il simpatizez pe pustiul asta, nu ma intereseaza banii lui, sa se spele cu ei pe cap, insa eu cred ca intr-un Parlament plin de oameni fara Dumnezeu ar putea sa intre un cioban roman care a platit niste biserici si a dat bani la biserici", a afirmat vineri Vadim Tudor, citat de Mediafax.
Intrebat care este stadiul negocierilor dintre PRM si PNG-CD, Vadim ar raspuns ca formatiunea pe care o conduce nu negociaza cu acest partiud neparlamentar. "Nu negociem, este o eroare", a spus el.
El a spus ca le-a dat "mana libera" vicepresedintelui executiv al PRM si secretarului general, Gheorghe Funar, sa poarte "dialoguri" cu partidele parlamentare, Vadim Tudor subliniind ca este mult spus "negocieri". "Din cate stiu eu, PNG nu este partid parlamentar, insa avem o neutralitate binevoitoare si fata de partidele extraparlamentare", a afirmat liderul PRM.
Vadim Tudor a exclus ideea ca PRM ar putea sa faca o alianta electorala cu alta formatiune politica, motivul fiind pragul electoral de 8 la suta pe care cele doua formatiuni ar trebui sa il obtina in alegeri.
Pe de alta parte, el apreciat ca Gheorghe Becali nu este vinovat in cazul "valizei cu bani". "Una este sa premiezi o echipa (...) cu care nici nu esti in competitie, in meci direct, si alta e sa dai mita. Ce e asta coruptie pasiva?", si-a declarat nedumerirea senatorul PRM. Liderul PRM a mai spus ca echipa Steaua, al carei patron este Becali, este "vanata pe nedrept de marii banditi ai fotbalului romanesc".
In opinia sa, acestea sunt "prostii" ce nu reprezinta problema reala a fotbalului romanesc, care este "ingrozitor de ilegal". "Se ruleaza sume uriase de bani de catre niste gangsteri, fotbalistii sunt tratati ca niste sclavi pe plantatie", a declarat presedintele PRM.