Cautare

70 de rezultate pentru "restaurare" (2.93 secunde)
Pentru proiectele care vizeaza investitii asupra obiectivelor de patrimoniu, solicitantul va prezenta si documentatia intocmita conform "Continutului-Cadru al documentatiilor de restaurare a monumentelor" sau documentatie avizata de Directia judeteana de Cultura.
"Exista si imobile la care au fost incepute lucrarile de restaurare de catre proprietar, insa din cauza costurilor foarte mari, de obicei, aceste lucrari sunt abandonate si lasate in seama celor dispusi sa investeasca.
Construirea pasajului face parte dintr-un proiect mai mare care include si lucrari de consolidare si restaurare a monumentului istoric Arcul de Triumf.
Ulterior, a devenit catedrala mitropolitana in anul 1668, iar din anul 1925, odata cu infiintarea Patriarhiei Romane, ea serveste in mod provizoriu drept catedrala patriarhala pana la construirea Catedralei Mantuirii Neamului, asa cum se mentioneaza in pisania scrisa deasupra usii de intrare de Patriarhul Miron Cristea, dupa lucrarile de restaurare din anii 1932-1935, se explica in comunicatul citat.
Mai multe scoli si gradinite La capitolul educatie, primaria si-a propus ca, in acest an, sa demareze lucrarile de extindere, consolidare si restaurare la Gradinita nr.
Cele doua institutii au stabilit sa se ia masuri de conservare si punere in siguranta pana la demararea unui proces de restaurare a monumentului istoric.
Lucrarile de reabilitare si restaurare a Teatrului National Bucuresti (TNB) vor fi incheiate la sfarsitul lui 2014, cu aproximativ un an intarziere fata de termenul programat initial, costurile totale ridicandu-se la 65 de milioane de euro, acoperite printr-un credit contractat de la BDCE.
A se compara cu cele 63 ale lui HECToR.Restaurare cu laser dezvoltata de româniO metoda noua de renovare si reconditionare a monumentelor ce apartin patrimoniului cultural românesc a fost dezvoltata de cercetatorii de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronica de la Magurele.
De asemenea, in cadrul galeriei de arta sunt prezente si tutoriale de pictura (ulei pe panza, acrilic, tempera sau acuarela), desen (carbune, creion si penita), restaurare, imagini din atelier si altele.
De mai bine de 10 ani, comunitatea locala se straduieste sa obtina fonduri pentru restaurare, inclusiv prin finantare europeana. Rezultatul?
Folosind exemple pozitive precum Casa Mincu / Bucuresti sau Uzinele de Apa / Suceava, unde un grup de arhitecti voluntari, dedicati si entuziasti au reusit cu eforturi constructive sa salveze si sa redea comunitatii monumente de patrimoniu inestimabile, noul album atrage atentia asupra unor urme arhitecturale de poveste, din care putem mentiona Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timisoara sau Cazinoul Constanta, care necesita o reabilitare si restaurare imediata, pentru a nu deveni urme pierdute iremediabil, precum Hala Matache sau Moara lui Assan.
Mi-am asumat cu intreaga responsabilitate morala conducerea acestui proiect amplu de consolidare, restaurare si amenajare a acestei cladiri aflata intr-o stare avansata de degradare, dandu-i astazi o insemnatate aparte, atit ca importanta referinta a noastra in domeniul amenajarilor, dar si in mediul cultural in general", a mai adaugat Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse si Palatul Noblesse.
Lucrarile de conservare, modernizare si restaurare intreprinse pana acum sunt un prim pas pentru a aduce la viata si la nivel european acest loc.
Anul trecut, o comisie de evaluatori a schimbat statutul cladirii, care are astfel prioritate la restaurare. - Demersurile au inceput deja.
Mi-as dori enorm sa putem avea, la sarbatoarea Romaniei 2018, un proiect finalizat de restaurare a Manastirii Dealu. Ar fi o intoarcere a istoriei in noi insine, pe care nu avem dreptul sa o refuzam!
sapaturi arheologice pentru intocmirea unui proiect de restaurare, iar in general restaurarea fiind incheiata deodata sau chiar in avansul cercetarilor.
In cadrul unor lucrari ample de restaurare din anii 2014-2016, efigiile regale au fost refacute din piatra si s-au completat toate partile distruse in perioada comunista, s-au reconstituit inclusiv panourile cu proclamatiile Regelui Ferdinand, aflate pe partile laterale ale monumentului.
Arheologii sustin ca tunelul principal a suferit o operatie de restaurare intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, in perioada voievodului Matei Basarab si a urmasilor sai la tron.
Cartea a revigorat interesul pentru cladire si, la scurt timp dupa aceea, a inceput un proiect de restaurare. Notre Dame a supravietuit celor doua razboaie mondiale ale secolului al XX- lea.
Temeliile zidurilor dateaza din secolul I si IV, restul edificiului fiind din sec VII. Ultima restaurare a fost efectuata in anul 1951.
google-analytics.com