Cautare

70 de rezultate pentru "restaurare" (2.52 secunde)
Hala Matache ramane pe amplasamentul actual si nu va fi afectata de lucrarile la diametrala Berzei-Buzesti, iar pana la restaurare vor fi luate masuri de conservare si punere in siguranta a monumentului istoric, au decis, in urma cu o saptamana, reprezentantii municipalitatii si cei ai Ministerului Dezvoltarii Regionale.
Ele trebuie cautate in lucrari de restaurare si in ajutorarea celor saraci. Cei care au votat impotriva, socot ca au facut lucrul acesta din necunoasterea problemei sau e democratic.
In 1804, Napoleon a instaurat puterea imperiala al carei sfarsit, in 1815, a declansat o perioada dominata atat de incercarile de restaurare a regalitatii, cat si de revolutii.
Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane a primit, prin suplimentarea bugetului Ministerului Culturii si Cultelor, 300.000 de lei pentru lucrarile de amenajare, intretinere si restaurare executate in cursul acestui an la Palatul Patriarhiei, Resedinta Patriarhala si Manastirea Antim.
In ceea ce priveste refacerea cladirilor de patrimoniu, exista doua mari santiere, la Hanul Gabroveni si la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, iar in saptamanile urmatoare incepe lucrarile de restaurare, consolidare si conservare a inca 3 monumente istorice:
La standul ei, gasiti o geanta superba din blana sintetica, gen manson - la 120 RON, dar si bijuterii create din organza, matasuri, organza si dantele. Inainte de a face bijuterii din textile, Gina a lucrat in restaurare.
Puiu Hasotti a prezentat participantilor si o idee mai veche a domniei sale, ca toate siturile arheologice, cetati romane si grecesti aflate de la Ostrov si pana la Tulcea sa beneficieze de un program de restaurare, de conservare, sustinut de accesarea de fonduri europene, pentru a putea fi repuse in circuitul turistic.
Stiind aceasta, Arhivele Nationale au facut rost din timp, pentru orice eventualitate, de o putere suplimentara de procesare si de sisteme de salvare-restaurare;
La aceasta conferinta s-au purtat discutii pe probleme de mediu, inclusiv calitatea si cantitatea apei din Romania, pe inundatii si gestionarea acestora, eroziunea coastei Marii Negre, eforturile de restaurare a terenurilor mlastinoase din Delta Dunarii si de la Marea Neagra, managementul integrat al bazinelor de colectare a apei, mineritul regional, inchiderea minelor si managementul riscului materialelor periculoase in cadrul industriei de minerit din Romania.
Digul otoman, un zid construit in 1794, pentru prevenirea atacurilor piratilor care, din fericire dupa anumite lucrari de restaurare au dezvaluit in anul 2000, aceasta parte a istoriei otomane pentru a fi admirata de catre turistii care viziteaza orasul Bodrum in zilele noastre.
Miercuri, continua tendinta de a face economii in vederea unor investitii si demararea unor activitati de restaurare, renovare a propriei locuinte.
Potrivit directorului Mihai Fifor, Muzeul Olteniei si-ar putea fabrica singur mobilierul necesar expozitiei, prin laboratorul sau de restaurare a lemnului.
Potrivit proiectului, banii vor fi prevazuti in bugetul Ministerului Culturii si Cultelor si vor fi folositi pentru acoperirea lucrarilor de restaurare, reparare si intretinere a cladirilor din incinta si a celor patru biserici, realizarea de materiale cu caracter de promovare, precum si pentru sustinerea activitatii monahilor din asezamant.
Municipalitatea a mai montat apoi o placuta care a mai fost amplasata pe grupul statuar inainte de restaurare. Reprezentantii primariei sustin ca ea are o autorizatie de construire din anul 2008.
In ultimii ani, aici au fost executate lucrari de restaurare a picturii. Duminica, 11 noiembrie, alaturi de vicepresedintele consiliului judetean Ciprian Florescu si candidatul USL pentru Camera Deputatilor Mihai Weber, senatorul Toni Grebla s-a intalnit cu alegatorii de Scoarta si Prigoria.
Am reusit ca in 7 ani sa restauram si sa consolidam Casa Baniei si cladirea sectiei de istorie-arheologie de la Madona Dudu, sa ridicam de la firul ierbii o cladire noua pentru depozitele de patrimoniu si laboratorul de restaurare, intr-un cuvant, sa readucem Muzeul Olteniei in fruntea institutiilor muzeale europene.
Potrivit proiectului UNAI, in cazul cladirilor din zone istorice protejate, deductibilitatea pentru lucrari de restaurare/renovare, conservare si intretinere este de 85%, cu conditia ca acestea sa se efectueze sub coordonarea unui arhitect.
Cladirile aflate in proprietate privata a persoanelor fizice pot fi incluse in proiectele de restaurare prin accesarea de fonduri de la Ministerul Culturii si Cultelor", ne-a declarat Virgil Lungu.
Reprezentantii a doua mari companii din Statele Unite ale Americii s-au intalnit cu autoritatile gorjene si cu sefii mai multor institutii din judet, acestia intentionand sa elaboreze un proiect de restaurare economico-sociala si de mediu pentru comunitatile din regiunea Olteniei care sunt afectate de inchiderea activitatilor din minele de lignit si din alte mine.
Aflat intr-o cladire istorica realizata de un celebru arhitect al secolului XIX in stil neo-clasic cu influente brancovenesti, hotelul a fost renovat si decorat cu tot ce exista mai bun in lume la aceasta ora, castigand chiar premiul pe 2007 al Uniunii Arhitectilor din Romania pentru "Cel mai bun proiect de restaurare si decorare", fiind introdus in acelasi timp in prestigiosul top mondial "The gold list" pentru cele mai bune hoteluri si resorturi din lume.
google-analytics.com