Joi, 09 mai 2013, ora 19.00, la Palatul Cesianu Racovita (str. C.A. Rosetti, nr.5, Bucuresti), a avut loc vernisajul expozitiei de pictura 'Gratie si Miscare', semnata de Vali Irina Ciobanu.
Toti iubitorii de arta pot vizita in perioada 9-22 mai 2013, expozitia de pictura ' Gratie si Miscare '. In cadrul acesteia sunt expuse 21 lucrari, realizate intr-o maniera inedita, pe bucati de piele preparata dupa o reteta inspirata din tehnicile lui Leonardo da Vinci. Reteta renascentista a fost adaptata pentru a permite utilizarea materialelor moderne. Vali Ciobanu apeleaza la mai multe tehnici, precum acuarela, pastelurile de acuarela, accente de tempera si tus, pentru a surprinde gratia, dar si miscarea personajelor sale, de aici venind si denumirea expozitiei ' Gratie si Miscare '.
Artista a fost inspirata in tehnica de a picta astfel de o sumara descriere unui tabloul apartinand lui Leonardo da Vinci - ' La Bella Principesa ' - de catre Martin Kemp si Pascal Cotte, in cartea cu acelasi nume.
Vali Irina Ciobanu (n. 15 iulie 1976, Oltenita- jud. Calarasi) este licentiata in filosofie la Facultatea de Filosofie Bucuresti, sectia Istoria Culturii si Religiilor, cu tema 'Aniconism si Icoana'. Este membru Whu is Whu Romania,Yung and Arts, Arte e Arta si al Fondului Plastic Bucuresti.
Vali Irina Ciobanu a participat la mai multe tabere de creatie cum ar fi: Balcic (in anii 2006 si 2007), organizator fiind Fundatia Arte e Arta, Ostrov (in anii 2008 si 2009), organizator fiind Fundatia Miron, precum si la Sighisoara (in anul 2012), organizator fiind "Art Memento". O colaborare deosebit de importanta a artistei a fost cu galeriile U.A.P., in anul 1997.
De asemenea, aceasta are in portofoliu atat expozitii personale, cat si expozitii de grup organizate in orase ca Oltenita, Calarasi, Bucuresti, Tulcea, Sibiu, dar si Montreal- Canada.
'Astept cu mare drag ca publicul iubitor de arta sa fie prezent intr-un numar cat mai mare in cadrul expozitiei personale ' Gratie si Miscare '. Am investit foarte multa munca si suflet pentru a realiza aceasta expozitie si doresc ca cei care vor veni sa fie incantati de ceea ce vad. In ceea ce priveste tehnica de lucru, pot spune ca ador sa lucrez in ulei, cu tempera pe lemn sau pe piele, acestea reprezentand tehnicile mele favorite. Compozitiile cu personaje, compozitiile marine si naturile statice sunt subiectele care ma atrag cel mai mult.' a spus artista Vali Irina Ciobanu.
'Tablourile Valentinei Irina Ciobanu sunt obiecte de arta, conditia de obiect fiind garantată calitativ de materialele utilizate- piele, culori de apa, lianti si fixativi specifici- de unde si unele efecte optice si tactile provocatoare, recuperate din timpi istorici mizand pe farmec si emotii.
Două lucruri pot sa semene mult, la o prima privire, si sa dezvolte gandiri si trairi foarte diferite, la aprofundarea cercetarii. Creatiile indelung si rafinat artizanate ale Valentinei Irina Ciobanu ne indreptatesc la un spor de partizanat artistic. Au tot ce le trebuie ca sa castige, cu trecerea timpului, in adevar, in afectivitate si in sugestia plastica. Sunt concepute cu durata, pentru un parcurs in veac bine susrinut profesional. Ele fac o relatie foarte prietenoasa cu privitorul, ceea ce in contextul contemporan al unor confruntari estetice de guerrilla inseamna mult. Dacă nu cumva totul', a declarat Tudor Octavian.

Despre Galeria de Arta Vali Irina Ciobanu

Galeria de Arta Vali Irina Ciobanu cuprinde tablouri cu teme diverse ca: personaje (nuduri, compozitii cu personaje), peisaje (campuri cu maci, alte peisaje), naturi statice (cu metale, mileuri), marine (compozitii cu veliere, veliere, delte), portrete, citadine, tablouri cu flori (aranjamente florale, triptice cu flori, macroflori), portrete in ulei sau carbune, crochiuri si schite, icoane pe lemn, icoane pe piele si icoane pe sticla, triptice, felicitari pictate manual etc. Aceasta cuprinde atat pictura figurativa sau pictura moderna, cat si pictura clasica, in general. De asemenea, in cadrul galeriei de arta sunt prezente si tutoriale de pictura (ulei pe panza, acrilic, tempera sau acuarela), desen (carbune, creion si penita), restaurare, imagini din atelier si altele.
Pentru mai multe informatii, vizitati: www.vicart.ro.