Cautare

382 de rezultate pentru "petrol" (3.04 secunde)
Plasticul care creste in copaci Dependenta omenirii de petrol nu tine doar de nevoia de energie si transporturi. Materialele plastice se fac, de asemenea, din petrol, iar gasirea unei alternative la acestea este una dintre cele mai greu de rezolvat probleme din prezent.
Ziua a 14-a de razboi aduce embargo-ul SUA pentru petrolul, gazele si carbunele rusesti, in timp ce Kremlinul ameninta ca barilul de petrol poate depasi 300 de dolari. Marea Britanie, de asemenea, a anuntat ca va opri importurile de petrol pana la finalul anului 2022.
UE reduce cu 90% importurile de petrol rusesc pana la sfarsitul anului. ... Ungaria va continua sa primeasca petrol prin conducta Drujba.
Suma de bani, care a fost tinuta de Statele Unite, provine din exporturi de petrol irakian precum si din programul petrol contra hrana si conturile inghetate care au apartinut regimului fostului lider Saddan Hussein.
Boc a acuzat PSD ca, prin privatizarea Petrom, a vandut rezervele de titei ale Romaniei si a stabilit un pret maxim de 28 de dolari pe barilul de petrol, desi, in prezent, aceasta suma atinge 140 de dolari pe piata interntionala, iar in contractul de privatizare nu exista vreo clauza de actualizare a pretului petrolului.
Timosenko a exprimat dorinta tarii sale de a diversifica sursele de aprovizionare cu petrol si gaz, propunand Libiei construirea unei rafinarii de petrol cu o capacitate de zece milioane de tone pe an in portul Odessa.
Presedintele Traian Basescu a declarat joi noapte ca aceia care au furat bani de la FNA, FNI sau din petrol trebuie sa raspunda in fata legii.
Nu am auzit despre o strategie consistenta, serioasa pentru Romania epocii post-petrol.
Expertii cred ca SUA investesc masiv in productia si stocarea de petrol,operatiune care va prabusi pretul barilului, golind bugetul Rusiei si determinand caderea regimului Putin. ... Trei sferturi din extractia mondiala de petrol va deveni nerentabila.
Recent, OPEC a anuntat ca nu exclude o reducere a productiei de petrol, in conditiile in care pretul titeiului va continua sa scada inainte de reuniunea principalelor tari producatoare de petrol de saptamana viitoare.
Petrom va putea constitui, in perioada 2005 - 2006, o rezerva deductibila fiscal, in valoare de cel mult 35% din veniturile obtinute din activitatea de productie de petrol si gaze, care va fi utilizata pentru acoperirea investitiilor realizate in echipamente si alte active destinate extractiei.
Situatia a fost semnalizata de catre persoane particulare, care au alertat autoritatile locale cu privire la existenta unei pete de petrol in zona danelor 16, 17, 18 din Portul constantean.
O alta bifurcatie va asigura transportul catre Venetia, urmand sa alimenteze rafinariile din nordul Italiei. Capacitatea anuala a oleoductului va fi de 112 milioane de tone de petrol.
In primele doua luni ale acestui an, principalele resurse de energie primara au totalizat 6,98 milioane de tone echivalent petrol, din care 4,13 milioane de tone echivalent petrol din productia interna, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
Principalele resurse de energie primara, in perioada 1.I-30.VI.2005, au totalizat 20840,3 mii tone echivalent petrol 2), din care 12425,6 mii tone echivalent petrol din productia interna.
Desi exista o strategie de restructurare pentru perioada 2015-2030, care prevede economisirea annuala a doua milioane de tone echivalent petrol, iar la nivel national s-au creat institutii si agentii specializate in proiecte de eficienta energetica, societatile romanesti continua sa gestioneze prost energia.
„Aceasta problema globala necesita solutii globale“, a afirmat Brown, avertizand ca, pe langa impactul imediat asupra cresterii economice al preturilor de aproape 70 de dolari pe baril, exista posibilitatea ca cererea pentru petrol sa creasca cu 50% in urmatorii 20 de ani.
Petrom importa 20% din necesarul de petrol din tari precum Rusia, Irak.
Romania nu profita de faptul ca are rezerve naturale mari de petrol, gaze naturale si carbune. Cel putin asa reiese din raportul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) cu privire la examinarea politicii comerciale a Romaniei.
Cotatiile au crescut din cauza problemelor privind furnizarea de petrol din Iran, unul dintre primii patru exportatori mondiali de petrol.
google-analytics.com