Cautare

101 de rezultate pentru "matca" (5.19 secunde)
ßi iarasi cu riscul de a-i supara pe multi (de data aceasta chiar dintre cei napastuiti de apele iesite din matca si pravalitoare peste agoniseala lor de-o viata), sa mai observam ca insasi tristetea multora dintre acestia a fost adeseori una mai mult de parada (ca sa nu spunem de-a dreptul mincinoasa!), multe dintre chipurile de bocitoare care-si tanguiau amarul neputand sa-si ascunda dorinta hulpava de a obtine cat mai repede si cat mai mult atat de la stat, cat si de la oricine era dispus sa le asculte.
Pana acum, in interiorul PSD-ului a existat vreo intentie care sa vizeze readucerea PD-ului la vechea matca FSN-ista? V.H.:
Colegiului 2 (72.872 persoane) ii sunt arondate localitatile Tecuci, Cosmesti, Cudalbi, Matca si Movileni. Colegiul 3 de deputat (62.227 persoane) are in componenta localitatile Barcea, Costache Negri, Draganesti, Fundeni, Grivita, Ivesti, Liesti, Pechea si Umbraresti.
De asemenea, aceleasi surse bine informate sustin ca se mai negociaza, in acest moment si reintoarcerea la matca a altor consilieri locali si judeteni (actualmente PSD), dar care au fost candva reprezentanti ai PD, respectiv PNL.
In final, PD se asaza in matca pe care i-a gandit-o Traian Basescu, care a afirmat, nu cu mult timp in urma, ca democratilor nu le-ar sta rau ca partid de centru.
Nu voi repeta aici ce am spus in acele studii despre "matca stilistica" a culturii noastre. Voi intregi doar punctele de vedere puse in evidenta cu cateva noi observatii.
Era ca matca unui stup de albine care se inalta foarte sus in vazduh pentru a constata daca se gaseste vreun trantor capabil sa se tina dupa ea.
Sigur ca, in procesul de indepartare fata de limba matca, multe elemente lingvistice s-au alterat treptat, dar chiar si asa te puteai intelege in romana aproape pretutindeni.
aproape toate familiile de cuvinte din celelalte limbi provin din radacinile lingvistice ale limbii romane. De aceea se spune ca este limba primordiala, limba matca a tuturor limbilor indo-europene.
o reintoarcere la matca partidului printr-o formula de reconciliere, inclusiv un congres extraordinar; doi - formarea unui nou partid; trei - incorporarea lor in PD", a spus Vosganian, care a apreciat ca "ultimele doua variante nu sunt deloc bune".
Iar odata cu intrarea apelor in matca, au revenit pe fagasul normal si mai vechile metehne referitoare la achizitiile publice.
La acest punct a existat o singura interventie, cea a consilierului judetean conservator Marin Costel, acesta precizind ca suma de 30.000 de lei alocata comunei Matca s-a repartizat pentru culte.
PLD-ul lui Theodor Stolojan pare a da primele semne de descompunere, dupa ce doua judete au anuntat deja o serie de intoarceri la matca liberala a unor dizidenti ratacitori.
"Codrin s-a reintors la matca. Relatiile noastre sunt foarte bune si sunt convins ca va avea ceva important de spus.
"Codrin s-a intors la matca si va juca un rol important in cadrul PC", a declarat liderul conservatorilor. Fostul social-democrat Codrin Stefanescu a fost exclus din Partidul Conservator pe data de 10 aprilie, ca urmare a unei decizii a Biroului Politic al Partidului.
Astazi am avut actiuni si intr-un targ, si la Matca, in zona Tecuciului, pe probleme de agricultura, si in nordul judetului am avut doua intalniri, in special cu populatia din mediul rural".
Municipiul Galati se detaseaza de departe la aceasta categorie, cu 5.023 de votanti pe listele suplimentare, urmat de municipiul Tecuci (751), Cosmesti (448), Umbraresti (399) si Matca (367).
Cel mai interesant este insa cazul primarului comunei Matca, Ionel Pohrib, care a mobilizat populatia intr-un mod inedit. "Nu conteaza pe cine votati, doar sa veniti la vot.
Si sa faca bine sa lase lucrurile in matca lor fireasca. Si de aici inainte sa traga si o invatatura de minte:
Jurnalista Adriana Dutulescu publica pe blog articolul "Diaconescu s-a executat la ordin si s-a intors la matca, langa Basescu", pe care il puteti citi in continuare.
google-analytics.com