Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi ca Guvernul ar trebui sa salute decizia CC de a declara neconstitutionala OUG de interzicere a cumulului dintre salarii si pensii pentru ca, prin aceasta, Executivul este salvat de la o mare "gafa" si "prostie".
Intrebat cum comenteaza decizia Curtii Constitutionale (CC) de a declara neconstitutionala OUG de interzicere a cumulului dintre salarii si pensi, Iliescu a precizat: "O salut. Este o solutie salutara care salveaza Guvernul e la o mare gafa".
Presedintele de onoare al PSD a aratat ca OUG in cauza a fost una "pripita si nepregatita", aflata in afara mecanismelor de decizie ale unei administratii responsabile si care a ridicat probleme pentru oameni nevinovati. "A fost greseala Guvernului. Asa ca Guvernul ar trebui sa salute faptul ca, iata, Curtea Constitutionala il salveaza de la o prostie. Si sa faca bine sa lase lucrurile in matca lor fireasca. Si de aici inainte sa traga si o invatatura de minte: sa nu mai ia decizii pripite fara sa studieze intai cauza pe care vrea sa o abordeze", a precizat Iliescu. El a aratat ca Guvernul va trebui sa ia, pe viitor, hotarari care sa fie bine fundamentate, bine studiate, si sa nu puna lumea in fata unor "asemenea situatii neplacute".