Convocata urgent, sedinta Consiliului Judetului de ieri a inregistrat si un record, fiind cea mai scurta sedinta de consiliu. Pina acum, de la infiintarea CJ, recordul pentru cea mai scurta sedinta apartinea fostului presedinte social-democrat, Dan Lilion Gogoncea. Prin urmare, cu doua puncte pe ordinea de zi, sedinta CJ de ieri, condusa de conservatorul Eugen Durbaca, a durat doar 5 minute, la jumatate fata de cea prezidata in mandatul trecut de Dan Lilion Gogoncea.

Inregistrindu-se si 12 absente, cele mai multe din partea consilierilor judeteni ai PSD, punctele aflate pe ordinea de zi au trecut fara probleme. Astfel, studiul de fezabilitate pentru executarea lucrarilor la cladirea Centrului de Plasament numarul 5 “Simion MehedintI” si rectificarea bugetului judetului si a bugetului propriu al CJ au fost singurele proiecte aflate in mapa consilierilor.

Necesitate

Studiul de fezabilitate pentru executia investitiei la Centrul de Plasament “Simion MehedintI” era necesar pentru alocarea sumelor deoarece prevederile legale aratau ca ultima zi in care se puteau aloca sumele respective era cea de 14 decembrie. Sedinta CJ a putut fi posibila si datorita faptului ca toti consilierii au inteles necesitatea alocarii acestor sume, inclusiv a celor prevazute in rectificarea de buget pentru comunele judetului.

Bani pe ultimele zile

Rectificarea de buget din aceste ultime zile ale anului a facut ca in total, pentru judetul Galati, sa se aloce 1.984.050 de lei. Din aceasta suma aproape 500.000 de lei reprezinta banii alocati rectificarii bugetului propriu al CJ, restul fiind repartizati pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor.

La acest punct a existat o singura interventie, cea a consilierului judetean conservator Marin Costel, acesta precizind ca suma de 30.000 de lei alocata comunei Matca s-a repartizat pentru culte. Interventia lui Marin Costel a dat nastere unei alte replici, cea a presedintelui CJ, Eugen Durbaca. "Daca l-ati informat si pe domnul Craiu este bine. Domnul Craiu, sinteti satisfacut?", a spus presedintele CJ, Eugen Durbaca.

Record dupa record. Penultima sedinta a CJ a batut recordul la atacurile dintre consilierii opozitiei si cei ai puterii locale. Ultima sedinta a batut recordul in ceea ce priveste durata de desfasurare. Vor urma si alte recorduri?