Cautare

411 de rezultate pentru "iorga roxana" (2.47 secunde)
In speranta de a mai prinde un mandat de edil la alegerile de anul viitor, Mircea Nitu, primarul din orasul in care a trait Nicolae Iorga, Valenii de Munte, Prahova, s-a gandit sa le faca locuitorilor din urbe un WC public.
De asemenea, Ioan Piso a afirmat ca, in aceasta primavara, in cadrul unui simpozion organizat la Institutul "Nicolae Iorga", Beatrice Cauuet i-a spus lui si altor colegi ca nu a cerut si nici nu va cere descarcarea de sarcina arheologica pentru Masivul Carnic "pentru ca nu e treaba ei".
Cat l-a ajutat Narcisa Iorga pe Traian Basescu? Sau Ioan Onisei pe Emil Boc? Au amendat niste televiziuni care criticau regimul basist, e drept.
Au putut urmari live nu mai putin de sase trupe de top romanesti - Proconsul, Pasarea Colibri, Pacifica & Leo Iorga, Semnal M, Gyuri Pascu & The Blue Workers si Trupa Ordean, dar si Fanfara Karpaten care a incantat publicul zilnic.
In plus, membrul CNA Narcisa Iorga a spus ca in ziua alegerilor i-a vazut personal la acest post pe "cei doi presedinti ai PNL si PSD, care au fost filmati la o terasa si le-au fost luate declaratii".
Caragiale, Carmen Sylva, Nae Ionescu, Nicolae Iorga, Pamfil Seicaru etc. Contemporaneitatea lor nu mai trebuie demonstrata, a facut-o deja istoria.
Marele istoric Nicolae Iorga a invitat-o sa cante la inchiderea cursurilor de vara de la Valenii de Munte, in septembrie 1938.
Vernisajul expozitiei va avea loc marti, 25 iunie 2013, orele 18.30, in Sala Foaier a Cercului Militar National, iar prezentarea va fi facuta de d-na Irina Cajal Marin, critic de arta si de pictorul profesor Neculai Iorga.
Se implinesc 73 de ani de la una dintre cele mai mari tragedii din istoria neamului romanesc, o rana ramasa deschisa, dar si un moment de reflectare asupra acestui Katyn romanesc."Un copil care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii" afirma Nicolae Iorga, acest genocid fiind abandonat in tacere, uitare si nepasare, o poveste cunoscuta de prea putini romani.
Iorga din Horezu, Jud. Valcea • Icoane pictate pe lemn, cu Florentin Cantaragiu din Moara Vlasiei 0744 101 022 • Pictura pe ceramica- figurine de lut si obiecte casnice cu Mariana Serban din Bucuresti 0746 154 957 • Tablouri din flori - Dan Marinescu din Ploiesti, jud.
- Locul al treilea in top a fost adjudecat de albumul COPILARIE REGALA de Filip-Lucian Iorga - o carte dedicata copilariei Familiei Regale a Romaniei.
(Nicolae Iorga) Acum doua zile, am sarbatorit 96 de ani de la unirea Transilvaniei cu Romania. Actul care a marcat desavarsirea statului unitar roman si care ne-a devenit peste zeci de ani noua, celor de acum, Zi Nationala.
Regelui Mihai I, din seara de 23 august 1944, se deruleaza aproape 15 ani din viata societatii romanesti surprinsi, asa cum observa istoricul Gabriel Badea-Paun, care semneaza cuvantul-inainte al cartii, in discursuri ceremonioase, conferinte istorice ce oscileaza intre profesionalism, anecdotic si oportunism de moment, in fapt imaginea oficiala a societatii romanesti, in instantanee cu precadere culturale si sociale.” La microfon se perinda de la numele ilustre - Tudor Arghezi, Dimitrie Gusti, Nicolae Iorga, Alexandru Rosetti, C.Radulescu-Motru, Mihai Ralea sau Gheorghe Bratianu, pana la functionari ai statului, insarcinati cu reformele Regelui Carol II, si asistam astfel la recompunerea prin aceste cronici radiofonice” a unei panorame a Romaniei acelor ani, o societate dinamica care sta sub semnul modernizarii vietii culturale si stiintifice, a bilanturilor agrare, economice, legislative, urbanistice...
Am ales ca titlu al acestei declaratii spusele lui Nicolae Iorga deoarece maine celebram Ziua eroilor, o sarbatoare dedicata eroilor cunoscuti si necunoscuti, cazuti in lupta de-a lungul veacurilor pentru credinta, libertate, dreptate, pentru apararea si reintregirea neamului.
Nicolae Iorga spunea ca un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii.
Iorga ca apartinand de fapt nimanui”, desi succesiv tinuse nominal de cnejii tatari, Marele Cnezat al Lituaniei si Polonia.
Finala concursului a avut loc pe 24 februarie la Beraria H, juriul fiind format din Nicola Convertino (proprietarul brandului Sanremo Music Awards), Umberto Maggi (director artistic al Festivalului Sanremo Music Awards), Andrea Bonomo (solist Super-Up Band), Laura Stone (presedintele Asociatiei Amici della Musica”), Adrian Ordean (membru de baza PACT by Leo Iorga si Adi Ordean), Vlady Cnejevici (compozitor) si Bogdan Pavlica (realizator Radio Romania Actualitati).
Nu trebuie sa uitam cuvintele marelui istoric Nicolae Iorga, care spunea ca neamul devine etern prin cultul eroilor. Pomeniti la toate liturghiile, eroii neamului au parte, cel putin in ziua in care sunt comemorati oficial, de o atentie deosebita din partea tuturor.
De-a lungul anilor din trupa au mai facut parte Paul Ciuci, Leo Iorga, Mircea Rusu, Alin Oprea, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici etc.
Cartea a fost publicata in anul 2005 la Editura Agora si a fost distinsa cu Premiul Nicolae Iorga al Societatii de stiinte istorice din Romania.
google-analytics.com