Cautare

411 de rezultate pentru "iorga roxana" (3.44 secunde)
Hasdeu), domn cu apucaturi imparatesti (Nicolae Iorga) sau unul dintre cei mai culti domni ai nostri din vechime (Ioan Bogdan), s-a prapadit dupa o lunga si grea suferinta, fiind inmormantat la Arges.
Pozitia fostului ministru al Culturii nu este cu nimic noua, fiind enuntata si de marele istoric Nicolae Iorga in celebrul volum Bizant dupa Bizant.
Spalarea creierelor se realizeaza acum prin mijloace "blande" - "Au fost taind un brad batran, , fiindca facea prea multa umbra..." spunea Nicolae Iorga intr-un poem premonitoriu de exceptie.
Vorba marelui nostru savant Nicolae Iorga, 1940 : Fereste-te popor al meu! Caci mari primejdii te asteapta! - sau : "Romania: drumet in calea lupilor!" Vorba ceea :
Sigur, in perioada interbelica, curentul acesta latinist, mai mult politic decat stiintific, a fost atenuat, sub influenta lui BP Hasdeu, de istoricii Giurescu, Iorga sau PP Panaitescu, care au presarat si elemente dacice de continuitate si chiar o importanta influenta slava.
Deputatul Mircea Draghici, Chestor al Camerei Deputatilor, membru al Comisiei pentru transporturi si infrastructura si al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati, Consilier onorific al Prim-Ministrului Romaniei, Ovidiu Mihaescu - Director Directia Monitorizare si Raportare Autoritatea de Management POSDRU, Dragos Iorga - Director executiv Organismul Intermediar Regional POSDRU Bucuresti -Ilfov, Mariana Bucalet - Şef Serviciu AMOFM Bucuresti, potentiali beneficiari directi ai proiectului, reprezentanti ai operatorilor economici care activeaza pe piata intretinerii si reparatiilor auto si pe piata ingrijirii persoanelor in dificultate, alti potentiali angajatori, formatori si numerosi reprezentanti ai mass-media.
Iorga din Horezu, Jud. Valcea Icoane pictate pe lemn, cu Florentin Cantaragiu din Moara Vlasiei 0744 101 022 Pictura pe ceramica - figurine de lut si obiecte casnice cu Mariana Serban din Bucuresti 0746 154 957 Tablouri din flori - Dan Marinescu din Ploiesti, jud.
Iorga Pictura pe ceramica - Mariana Serban Tablouri din flori naturale - Marinescu Dan Pictura pe tricouri si magneti - Simona Vaduva Icoane pe lemn - Cantaragiu Florian Organizator:
Va vor incanta cu mestesuguri traditionale domnul Lepadatu de la Babeni, Valcea- cioplitor in lemn, Domnul Iorga din Olari - olar de la Horezu cu roata Olarului si D-na Filoteea Drajmici - incondeietoare din Bucovina.
- Dupa 1989 s-a dezvoltat, in Romania, un foarte puternic si agresiv curent antinational, promovat de o seama de intelectuali de o valoare cu totul relativa - ei se lauda intre ei, se socotesc mari invatati, mari savanti - care, dupa opinia mea, sunt mituiti ca sa aiba o asemenea atitudine, sa sustina, spre exemplu, ca istoria romanilor este o succesiune de mituri, ca ea nu are nimic pozitiv si demn de valorificat, ca istoricii, chiar daca este vorba de Xenopol, de Iorga, de Giurescu, de Otetea, au mitizat istoria, au creat personalitati si episoade pozitive, cand, in realitate, romanii au fost un popor in bataia vantului, la periferia istoriei s.a.m.d.
Citandu-l pe Nicolae Iorga afirm ca: - Tara noastra are, inainte de toate, o datorie: aceea de a munci. Munca, adevarata si spornica, nu se poate face decat prin solidaritate nationala!
Iata ce declara, la data de 23 august 1940, Nicolae Iorga: - Cu privire la Cadrilater eu sunt nationalist, nu expansionist, anexarea Cadrilaterului a fost o greseala.
Pe drept cuvant, fotografia facuta pe Calea Victoriei, in parcul Nicolae Iorga (fost Moxa), a fost laudata pentru calitatea artistica, insa niciun comentator nu s-a referit la mesajul implicit:
Nicolae Iorga. In Romania, Decretul regal de aplicare a Legii Radiofoniei, adoptat la 15 decembrie 1925, a fost transmis ulterior si Oficiului International de Radiofonie de la Geneva.
La 26 septembrie 1910, marele istoric Nicolae Iorga, venit pentru prima data la Calarasi nota: - Strada Mare se desfasura larga, cu case dintre care multe au doua randuri si o infatisare placuta.
Simpozionul va vea loc miercuri, 22 martie 2017, in Bucuresti, la Palatul Parlamentului, in sala Nicolae Iorga. Sarbatoarea este de o reala importanta, deoarece apa este una din resursele indispensabile pentru viata omenirii.
Odata cu vizita istoricului Nicolae Iorga din 26 Septembrie 1910, Palatul Administrativ a fost mentionat in comentariile lui ca fiind o cladire deosebit de frumoasa, care reproduce liniile, micsurate ale unuia din marile spitale bucurestene.
Ion Iorga) Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a lansat o avertizare pentru locuitorii din 10 judete ale tarii, fata de topirea brusca a zapezilor.
Nicolae Iorga catre Str. Mihail Moxa. Totodata, se va permite accesul riveranilor catre domiciliu, precum si catre unitatile economice din zona conform indicatoarelor montate temporar pe durata restrictiilor, pe strazile Str.
Polixenia Iorga, medic primar oncolog. Declaratie de principii 1. In tratamentul cancerului, imunoterapiile functioneaza diferit fata de tratamentele citostatice standard.
google-analytics.com