Comisia pentru Dezvoltare din Parlamentul European a organizat audierea cu tema "Palestina - reconstructie si dezvoltare", al carei invitat a fost Tony Blair, trimisul special al Cvartetului pentru Pace in Orientul Mijlociu.
Reuniunea a fost prezidata de europarlamentarul PSD Corina Cretu si s-a dorit a fi un prilej de informare pe tema situatiei umanitare si a eforturilor de colaborare in Orientul Mijlociu, in care fostul premier britanic Tony Blair s-a implicat mult. Trebuie spus, din capul locului, ca participarea lui Blair la reuniune este un mare succes repurtat de Corina Cretu, stiut fiind ca fostul premier percepe 200.000 de euro pentru a tine un speech la diverse reuniuni; de aceasta data, Speechul lui Blair a fost gratis.
Sedinta a fost urmata de o conferinta de presa, la care Corina Cretu a participat impreuna cu Tony Blair si Eva Joly, presedinta Comisiei pentru Dezvoltare. In timpul conferintei, ex-premierul britanic si-a tinut mai tot timpul privirile pe tanara si frumoasa eurodeputata romanca. Tony Blair a starnit chiar hohotele de ras ale salii in momentul in care Corina Cretu l-a intrebat daca e OK sa i se puna trei intrebari iar Blair, cu ochii galesi si un zambet languros in coltul gurii, i-a raspuns: "Poti sa imi pui cate intrebari vrei tu".
Dupa reuniune, europarlamentarul roman Corina Cretu a a acordat interviuri pentru CNN si Euronews.