In acest spatiu cetatenii Galatiului vor putea descoperi cine sunt consilierii judeteni, cu ce bagaj vin si, mai ales, ce au de gand sa faca pentru judet in cei patru ani de zile cat vor ocupa aceasta functie.

Dorin Otrocol:

"Am acumulat experienta sa pot pune umarul la construirea unui judet cat mai aproape de orice regiune din statele membre ale UE"

Atributii

Dorin Otrocol este consilier judetean din partea Partidului Social Democrat, aflat la al patrulea mandat. Acesta face parte din comisia doi a CJ, comisie care se ocupa de promovarea programelor integrate de dezvoltare parteneriala locala, judeteana, regionala si europeana. In cadrul acestei comisii, Dorin Otrocol se ocupa de preluarea propunerilor din comune si orase, pentru a elabora programe integrate de dezvoltare, colaborarea cu institutii publice si neguvernamentale, societati comerciale si altele, in vederea elaborarii strategiilor privind proiectele de dezvoltare economica locala, judeteana si regionala. In cadrul aceeasi comisii se elaboreaza proiecte si strategii privind participarea CJ la actiuni, manifestari, programe si schimburi la nivel international, referitoare la formarea de personal, promovarea de proiecte economice, invatamant, cultura, sanatate si altele. Social-democratul se mai ocupa de studierea posibilitatilor de infiintare a unor societati comerciale, asociatii, agentii, activitati, in scopul executarii unor lucrari de interes judetean, cu capital social constituit prin aportul consiliilor si al altor persoane juridice si fizice.

Experienta

Social-democratul Dorin Otrocol este la al patrulea mandat de consilier judetean. Acesta a fost ales de doua ori vicepresedinte al CJ, in mandatul 1992-1996 si in mandatul 2000-2004. Momentan, imbina activitatea din cadrul Consiliului Judetului cu cea de director la SC Drumuri si Poduri.

Avere

Dorin Otrocol are pe numele sau doua terenuri in Valenii de Munte si Galati, o locuinta in Galati, doua barci, un cont in banca si inregistreaza venituri din activitatea de director al SC Drumuri si Poduri si din indemnizatia de consilier judetean.

O promisiune

"Am acumulat, cred, suficient de multa experienta (sunt si absolventul unui curs de administratie publica, efectuat in 1995 in Hammond, Indiana, USA, si am lucrat in biroul de la Bruxelles al regiunii Lincolnshire & Humberside, in 2002, timp de 1 luna) incat sa pot pune umarul la construirea unui judet cat mai aproape de orice regiune din statele membre ale UE, spre binele tuturor locuitorilor judetului Galati", spune Dorin Otrocol.