Cautare

443 de rezultate pentru "asia fest" (2.96 secunde)
Se poate avea in vedere deschiderea perspectivei unei legaturi directe, foarte mult discutata si pana acum in ultimii ani, intre Constanta si Rotterdam si apoi de la Constanta, peste Marea Neagra, catre Marea Caspica si Asia Centrala.
Si asta pentru ca pretul petrolului a crescut ieri in Asia dupa anuntarea unei greve nelimitate incepand cu 16 noiembrie in Nigeria, in sectorul petrolier, si dupa paralizia rafinariilor din Kuweit din cauza unei pene de electricitate, potrivit AFP.
Potrivit oficialului, cam 15-18% din exporturile de uleiuri de floarea-soarelui si soia, vinuri si produse de panificatie pleaca spre Uniunea Europeana, iar ceva porumb, catre Asia Mica.
Un nou serviciu de transport containerizat ABS (Asia-Black Sea) va fi implementat in curand pentru a deservi transportul pe Marea Neagra.
Oficialul rus a declarat ca declinul dolarului pe pietele mondiale e o problema reala, iar anuntul a fost perceput ca un semn ca si alte banci centrale ar putea proceda la fel, in special cele din Asia.
Pretul petrolului a atins ieri pe piata din Asia cel mai scazut nivel din ultimele cinci luni, ajungand la 41,50 de dolari pe baril, pe baza vanzarilor masive facute de fondurile de investitii, care au contrabalansat efectul deciziei OPEC de a reduce productia, transmite Reuters.
De altfel, produsele Grupului sunt exportate in tari precum Cehia, Slovacia, Ungaria, Moldova, Germania, Finlanda, Cipru, Suedia, ca si in tari din Asia.
In cadrul acestor strategii de exploatare a unor mari zacaminte, altele decat cele din Federatia Rusa sau din zona Golfului Persic, Romania, prin intermediul societatilor sale de distributie de gaze si petrol, devine o veriga de legatura foarte importanta intre Asia, Orient si terminalele din Europa.
Mai mult, pentru Daewoo Automobile Romania, Matiz a fost si vedeta incontestabila a exportului de autoturisme catre diverse tari din Europa (Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Ungaria, Macedonia) si Asia.
Nu trebuie sa descoperim roata carului, exemplul altor tari, cum ar fi cele din Asia, arata riscul mare de criza financiara asociat cu explozia creditului in valuta“, a mai spus Isarescu.
Exemplul altor tari, cum ar fi cele din Asia, arata riscul mare de criza financiara asociat cu explozia creditului in valuta“, a spus Isarescu.
Diferenta este suportata de compania ruso-ucraineana RosUkrEnergo, care va amesteca gazul rusesc cu cel provenit din Asia Centrala. In aceste conditii, ministrul Economiei a promis ca se va interesa de ce Romania achita 270 de dolari pe mia de metri cubi, un pret apropiat celui platit de Germania.
In Asia, cele mai convenabile chirii lunare sunt consemnate in China - 1,69 euro pe metrul patrat. Un alt element de comparatie este cel referitor la costul combustibililor.
In Asia, dupa crizele financiare de la sfirsitul anilor 1990, statele si-au constituit rezerve enorme, partial pentru a se asigura ca nu vor mai fi la mina FMI, care isi insoteste imprumuturile de conditii draconice.
Comisia Europeana a anuntat introducerea unei taxe anti-dumping, care va fi aplicata produselor de incaltaminte provenite din China si Vietnam.
Potrivit sefului statului, in ceea ce priveste dezvoltarea relatiei bilaterale, este "spectaculoasa" cresterea schimburilor comerciale intre Romania si China in 2005, aceasta fiind de peste 16%, China fiind, de altfel, cel mai important partener comercial al Romaniei in zona Asia-Pacific.
In ceea ce priveste cantitatea de spam impartita pe continente, Asia se afla pe primul loc, fiind urmata de America de Nord si Europa.
Europa are momentan 83 de sisteme, mai putin decat Asia, care are 93. Jumatate din lista este ocupata de supercomputerele IBM, iar compania Hewlett-Packard detine aproximativ o treime din aceasta.
Aurul negru a fost evaluat la acelasi pret record si in Asia. Analistii economici sustin ca mentinerea ofensivei israeliene in Liban ar putea afecta inclusiv piata romaneasca, pentru ca tara noastra importa cantitati insemnate de petrol.
Principala piata unde Nokia a inregistrat cresteri importante a fost Asia, producatorul finlandez impunandu-se prin designul aparatelor si usurinta utilizarii meniului.
google-analytics.com