Democratul Sorin Frunzaverde a depus ieri juramantul de investitura in functia de ministru al Apararii, in fata presedintelui Traian Basescu, in cadrul unei ceremonii desfasurate in prezenta premierului Calin Popescu-Tariceanu, la Palatul Cotroceni. Dupa ceremonie, seful statului a tinut sa-i atraga atentia lui Frunzaverde ca "armata este departe de a arata in realitate asa cum este prezentata in statistici" si departe de propriile angajamente ale tarii noastre, atat din punct de vedere al echiparii, cat si al performantei. "Aveti o misiune grea, sa prindeti timpul din urma", i-a spus Basescu noului ministru al Apararii, mentionand ca pentru aceasta misiune democratul are "un buget care nu da armatei nicio sansa sa recupereze ceva".
Presedintele a adaugat totodata ca i-ar placea mult ca, inainte de a fi om politic, Sorin Frunzaverde sa fie "un om care sa se bata pentru ca armata sa intre intr-un timp rezonabil de scurt in parametrii in care ea este prezentata teoretic". Insa Basescu a preferat sa stea mai mult de vorba cu Frunzaverde, la MApN, unde a participat la ceremonia de instalare in functie a democratului. La finalul ceremoniei, noul ministru nu a facut nicio declaratie, presedintele Basescu spunandu-i razand ca nu are dreptul la cuvant.
La ceremonia de investitura au fost prezenti ministrii democrati Vasile Blaga si Gheorghe Barbu, ministrii liberali Mihai-Razvan Ungureanu, Adrian Iorgulescu si Eugen Nicolaescu, precum si ministrul Monica Macovei, si consilierul prezidential Theodor Stolojan. (C.A.)