Cautare

5153 de rezultate pentru "caz penal" (4.43 secunde)
Deputatii au adoptat, pe articole, modificarile la Codul Penal vechi, din perioada comunista, cu exceptia a trei texte care vizeaza data la care intra in vigoare reglementarile.
Trecerea la statul de drept impunea crearea si adoptarea unui nou Cod Penal. ... Romania lui 2006 se bazeaza in continuare pe Codul Penal din 1968.
Cine nu e de acord cu mine e Penal. In calitate de Penal va fi cercetat pentru coruptie si abuz, ulterior arestat si condamnat de Justitia independenta.
Proiectul viitorului Cod penal a fost aspru criticat atat de reprezentanti ai procurorilor si judecatorilor, cat si de cei ai societatii civile, la seminarul organizat de Freedom House Romania, in cadrul proiectului "Initiativa pentru o Justitie Curata".
Monitorizarea facuta de societatea civila, reunita in Coalitia pentru un Parlament Curat, asupra candidatilor inscrisi in cursa electorala a dezvaluit ca foarte multi dintre aspirantii la un fotoliu de parlamentar au fost condamnati penal sau au fost cercetati pentru diferite infractiuni de-a lungul timpului.
De pilda, deputatul Ibram Iusein, reprezentant al minoritatii turce, este cercetat penal de Parchetul General, intr-un dosar colectiv, pentru ca nu si-a completat corect declaratia de avere. ... Despre deputatul Mircea Iustian, evadat din PNL in PLD, nu exista date referitoare la existenta unui dosar penal;
penal cu trimitere la art. ... penal, in toate formele de savarsire - autorat, instigare si complicitate, precum si actele pregatitoare, dupa cum urmeaza: ... penal, actele pregatitoare reprezentand consumarea infractiunii; ... 2 din Codul penal, sub forma autoratului.
Pe numele sau ar exista un dosar penal, bazat pe plangerea depusa de o fetita de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite.
Iata ce zice Codul penal despre infractiunea de inalta tradare:
In primul rand, infractiunea de calomnie (ca si cea de insulta) a fost dezincriminata de cinci ani, articolele 205 si 206 din Codul penal fiind abrogate prin dispozitiile art.
Prezumtia de liceitate a dobandirii averii reprezinta o garantie a dreptului de proprietate privata, similara cu prezumtia de nevinovatie din dreptul penal ori cu cea a bunei credinte din dreptul civil. ... Prezumtia de nevinovatie garanteaza protectia persoanelor in procesul penal impotriva arbitrariului, in stabilirea si tragerea la raspundere penala.
246, 215, 289 si 291 din Codul Penal. ... Revenind la dosarele pentru care fostul primar al localitatii Ciocarlia este cercetat penal, putem sa mai amintim dosarul cu nr. ... 4 din Codul Penal, care precizeaza ca infractiune delictul. ... cu urmatorul dosar penal.
Purtatorul de cuvant al Coalitiei de guvernare PSD - PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat astazi ca s-a stabilit ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele doua Coduri, cel Penal si Civil, urmand ca pana la inceputul lunii iunie sa mai aiba loc intalniri cu reprezentantii societatii civile si cu toti cei interesati.
Este vorba despre o reforma profunda a sistemului judiciar romanesc, Codul civil datand din 1865 , iar cel penal din 1968, urmat de alte 250 de legi speciale ce consacra norme penale.
In ceea ce priveste incriminarea coruptiei in dreptul penal, Romania a trecut printr-un proces de reforma legislativa foarte cuprinzator si laudabil, noteaza raportul.
Europarlamentarul PD-L Nicolae Vlad Popa a adresat Comisiei Europene o serie de intrebari scrise privind competentele institutiilor UE in materie penala si conditiile ce ar trebui intrunite, din punctul de vedere al Comisiei, pentru ca elaborarea normelor juridice europene de drept penal material si procedural sa se justifice, se precizeaza intr-un comunicat de presa al acestui europarlamentar roman.
"Basescu a ramas singurul din Romania cu super-imunitate!" Singura super-imunitate din Romania este cea a presedintelui Traian Basescu, el neputand fi urmarit penal pe perioada mandatului sau, afirma ex-premierul pesedist, Adrian Nastase, pe blog.
Articolul 175 din Codul penal se interpreteaza in sensul ca medicul chirurg - angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate, trimis in judecata sub acuza savarsirii infractiunii de luare de mita prevazuta de articolul 289 Cod penal - se incadreaza in categoria functionarilor publici prevazuta la articolul 175 alineatul 1 litera c) Cod penal, sau in categoria functionarilor publici prevazuta la articolul 175 alineatul 2 Cod penal?", judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit ca medicii intra in categoria reglementata de articolul 175 alineatul 1 litera b teza a adoua, care spune ca "functionar public, in sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fara o remuneratie, exercita o o functie publica de orice natura".
Pe de alta parte, senatorul PSD Adrian Tutuianu (PSD) a sustinut ca, daca doresc sa fie seriosi in ceea ce fac, senatorii ar trebui sa isi propuna sa modifice Codul Penal si introduca pedepse complementare si masuri de siguranta.
Afirmatia din articol conform careia 'In dosarul penal cu nr.2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Sectorul 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197, alin.3 din Codul Penal' este eronata", informeaza Adevarul.
google-analytics.com