Cautare

611 de rezultate pentru "lapte" (2.62 secunde)
Dupa ce fermierii romani s-au dat peste cap sa se incadreze in termenele privind cererile pentru cotele de lapte, se pare ca efortul acestora a fost inutil.
Scolile si gradinitele de stat vor putea achizitiona pentru fiecare prescolar sau elev maximum un sfert de litru de lapte simplu, lapte cu ciocolata sau produse lactate precum branza si iaurtul, o parte din banii necesari urmand sa provina din fonduri UE.
Comisia Europeana (CE) a propus o majorare de 2% a cotelor de lapte alocate statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, incepand cu anul viitor de cota, 1 aprilie 2008-31 martie 2009.
Producatorii de lapte care detin doua sau trei vaci nu vor rezista pe piata, in conditiile in care termenul de conformare pentru producerea laptelui este sfarsitul anului 2009, sustine ministrul agriculturii, Dacian Ciolos."Producatorii mici, cei cu 2-3 vaci, sa nu isi faca iluzii ca singuri nu vor rezista, oricat efort ar face acum si oricate mitinguri si manifestatii ar face pentru a-si apara pretul laptelui.
Agricultorii vor putea lua credite in limita a 100 milioane lei pentru investitii in ferme de animale pentru lapte ti de maxim 80 milioane lei pentru construirea unor silozuri de cereale, din suma totala de 630 milioane lei destinata proiectelor eligibile din cadrul Programului de Dezvoltare Rurala.
Consiliul Concurentei are in derulare o investigatie utila de cunoastere a pietei laptelui, cu scopul de a analiza structura acesteia, precum si factorii care influenteaza relatia producator-procesator de lapte (de vaca, de oaie, respectiv de capra), se arata intr-un comunicat al institutiei, precizand ca aceasta a fost sesizata asupra existentei unor tensiuni dintre producatorii si procesatorii de lapte de vaca.
Ingrediente - 500 ml de lapte - 2 oua - 5-6 linguri de zahar - 100 ml ulei - drojdie cat o nuca - coaja de lamaie, vanilie - sare - faina - 400-500 g de miere - miez de nuca Mod de preparare mucenici Incalzeste putin laptele.
Asa s-a intamplat cu cota de lapte, spre exemplu. S-a facut atat de mult tam-tam cu faptul ca fermierii romani nu s-au incadrat in termenele de solicitare a cotelor de lapte, ca nu vom putea folosi cota de lapte acordata la nivel national si altele de acest fel.
Activistii Animal Rebellion, in supermarketuri pentru protestul lor "anti-lapte". ... "Am varsat toate sticlele de lapte pe jos. Acel lapte este daunator planetei"
Producatorii de lapte si produse lactate considera ca nu vor fi cresteri semnificative pe aceasta piata datorita, ofertei mai mari de lapte in primavara.
Daca un martian ar citi motiunea, ar crede ca PNL a lasat tara in lapte si miere Deputata PSD Aura Vasile a sustinut, in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, ca PNL nu are dreptul sa critice actualul guvern pentru ca a lasat tara in criza, ea spunand ironic ca, daca un martian ar citi textul opozitiei, ar crede in mod gresit ca PNL si UDMR au lasat tara in lapte si miere.
Bea doar lapte. ... Ieri, dupa ce a trecut pe alimentatia cu lapte, a dat-o la-ntors. "Criza n-a trecut. Va trebui sa ne finantam deficitul bugetar de la bancile comerciale".
Consumul mediu de carne, lapte, oua si ulei si-a mentinut, anul trecut, tendinta de crestere fata de 2003, insa la zahar si la produse din zahar a continuat trendul descendent inceput la jumatatea lui 2004, se arata intr-un raport al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).
Producatorii de lapte si produse lactate considera ca nu vor fi cresteri semnificative pe aceasta piata datorita, ofertei mai mari de lapte in primavara.
Jonathan Scheele arata ca aderarea nu va insemna in nici un caz “lapte si miere“. ... Integrarea in UE era inteleasa ca un fel de integrare cu lapte si miere“, a spus oficialul european.
Gheorghe Flutur a aratat ca programele ministerului au ca scop, in 2006, marirea capacitatii de procesare, de la un miliard de litri de lapte, in 2005, la 2,8 miliarde de litri de lapte in 2006, precum si cresterea capacitatii de procesare cu inca un milion de tone de carne.
pentru a-si obtine cota de lapte. ... Niculae Fleancu, director executiv adjunct al Unitatii de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Constanta, cei care se vor prezenta pentru obtinerea cotei de lapte o vor putea dobandi gratuit, urmand ca dupa data de 31 martie a.c.
O alta masura care va fi aplicata de Ministerul Agriculturii din aceasta toamna este subventionarea cu 0,3 lei pentru litrul de lapte.
Neavand capacitatea sa asigure calitatea laptelui ceruta de UE, micii fermieri vor trebui sa se asocieze si sa puna bazele unor ferme care sa poata sa livreze cel putin 500 de litri de lapte pe zi, ne-a declarat Valeriu Steriu, presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui (APRIL).
Primesc astfel subventii, diferentiate in functie de specie, crescatorii de bovine, cei care detin vaci de lapte (insa numai cei care au animale individualizate in sistemul national, conform legislatiei in vigoare, insamantate artificial sau cu tauri autorizati), ovine, stupi de albine, pesti pentru consum etc.
google-analytics.com