Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (2.94 secunde)
b) dividendele primite de sediile permanente din Romania ale unor persoane juridice straine, din alte state-membre, societati-mama distribuite de filialele acestora situate in state-membre, daca persoana juridica straina indeplineste urmatoarele conditii:
Directia Generala a Finantelor Publice Bihor informeaza contribuabilii persoane juridice romane ca au fost operate modificari prin publicarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 2310 din 3 decembrie 2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoane juridice romane si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente.
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, vineri, ca nu este sigur ca va fi presedinte al Comisiei Juridice a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, desi are peste 80 la suta sanse sa obtina aceasta functie.
Dupa ce a pierdut sansa de a deveni ministru al Justitiei, Norica Nicolai a obtinut sefia Comisiei juridice din Senat. Ea a fost aleasa marti, cu unanimitate de voturi, pretedinte al Comisiei juridice din Senat, post ramas vacant in urma demisiei lui Peter Eckstein Kovacs.
Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai, a declarat miercuri ca senatorii care cerceteaza cazurile Paul Pacuraru si Codrut Seres vor propune o solutie plenului, si nu se va proceda ca la Camera Deputatilor, unde comisia a lasat plenul sa decida.
Europarlamentarul PDL Nicolae Vlad Popa a declarat, joi, ca decizia Comisiei juridice a Camerei in cazul lui Adrian Nastase a produs consternare in randul politicienilor de la Strasbourg si ar putea activa clauza de salvgardare pe justitie.
Presedintia comisiei juridice din Camera Deputatilor a fost din nou disputata vineri intre PD-L si PSD, dupa ce in urma cu o zi, cele doua formatiuni convenisa ca sefia comisiei sa revina democrat-liberalilor.
Agentii economici, inclusiv persoanele juridice aflate in curs de lichidare, au obligatia sa intocmeasca si sa depuna situatiile financiare anuale la 31 decembrie 2004, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.
Hotarirea aduce clarificari privind unele aspecte legate de inregistrarea contractelor incheiate de persoanele juridice romane cu persoanele juridice straine sau cu persoanele fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari servicii - lucrari de constructii, montaj, activitati de supraveghere, consultanta, de asistenta tehnica, dar si a altor activitati care pot constitui sediu permanent in Romania.
Firmele romanesti au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu persoane juridice straine sau cu persoane fizice nerezidente care executa lucrari de constructii, de montaj sau care desfasoara activitati de supraveghere sau de consultanta in Romania, potrivit ANAF.
CATEGORII de conditii minime ce trebuiesc indeplinite pentru a putea obtine recunoasterea unei persoane juridice ca grup de producatori:1.
Numai 9 ministri au raspuns favorabil solicitarii Centrului de Resurse Juridice, o organizatie a societatii civile care a cerut tuturor ministrilor sa completeze declaratii de interese cu informatii referitoare la membrii familiilor lor aflati sub incidenta articolului 72 din Legea nr.
Asa cum ne-au obisnuit realitatile mioritice, barfele au fost mai credibile decat afirmatiile oficiale din moment ce, la Senat (unde cele doua Comisii juridice parlamentare dezbateau problema articolelor respinse de Curtea Constitutionala), conservatorii au tinut partea PSD-ului.
In 2009, profitul realizat de persoanele juridice din tranzactionarea titlurilor de participare pe piata autorizata si supravegheata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va mai fi impozitat. Dispozitia se aplica si pentru persoanele juridice nerezidente.
Cu toate ca Biroul comisiei hotarase joi ca dezbaterile sa inceapa saptamana viitoare, Camera a avut program de lucru in comisiile permanente, ocazie cu care deputatii Puterii au adus in discutie necesitatea dezbaterilor la regulament, remarcand faptul ca s-a consumat intervalul de 24 de ore intre depunerea proiectului de modificare si inceperea dezbaterilor.Sedinta nu a fost lipsita de tensiuni, deputatii opozitiei parasind sala pe motiv ca nu li se acorda cuvantul si dorind sa lase comisia fara cvorumul regulamentar necesar desfasurarii lucrarilor.Presedintele Comisie Juridice, deputatul conservator Sergiu Andon, a absentat de la lucrari, functia de presedinte revenindu-i vicepresedintelui Cornel Stirbet (PNL).
Conducerea Senatului si Camerei a decis ieri ca situatia senatorului UMDR György Frunda (foto) si solicitarile PSD, PRM si PIN, de a fi demis din functia de sef al delegatiei romane la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), sa fie analizate de comisiile juridice comune si dezbatute in plenul reunit al Camerelor.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a stabilit ca persoanelor juridice care-si desfasoara activitatea in domeniul presei sau audiovizualului, partidelor, sindicatelor si patronatelor sa nu li se aplice pedepse penale complementare.
Biletul transmis de Calin Popescu-Tariceanu lui Traian Basescu nu are consecinte juridice, iar declaratia sefului statului are raspunsul juridic in motivarea diplomatica a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) emisa in cazul telefonului dat de premier, in mai 2005, procurorului general de atunci, Ilie Botos.
• Ioan Chelaru , vicepresedinte • Florin Constantinescu, vicepresedinte • Cristian Sorin Dumitrescu, vicepresedinte • Ion Rotaru, secretar • Ion Simeon Purec, secretar • Nicolae Moga, chestor Tot in sedinta de plen din 3 februarie 2014 s-au aprobat urmatoarele schimbari in componenta Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari:
Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), rezultatele sondajului au relevat faptul ca principala problema cu care se confrunta contribuabilii persoane fizice si juridice (circa 40% dintre respondenti) o constituie numarul mare de documente solicitate si procedurile legate de acestea.
google-analytics.com